Open dag pabo de Eekhorst in Assen

DELEN
ASSEN – Lesgeven, organiseren en kinderen uitdagen. Een luisterend oor bieden, helpen en vergaderen. Bijna nergens vind je zoveel afwisseling als in het basisonderwijs.

In theorie én in de praktijk. Nieuwsgierig geworden? Op zaterdag 13 februari houdt pabo de Eekhorst aan de Zeemanstraat 1 in Assen een open dag.

Op pabo de Eekhorst (Stenden Hogeschool) word je opgeleid tot leraar basisonderwijs. Een afwisselende baan, waarin geen dag hetzelfde is. Ieder kind is uniek: je hebt slimme, ondernemende, sportieve en creatieve kinderen. En kinderen die extra uitdaging of juist hulp nodig hebben. En dat maakt het lesgeven boeiend.

Op de opleiding maak je al snel kennis met de praktijk. Al in je eerste jaar ga je één dag in de week naar je stageschool. De Eekhorst is kleinschalig, waardoor de lijnen kort zijn en je als student veel persoonlijke aandacht krijgt. De school staat daarnaast al meer dan vijftig jaar bekend om haar vernieuwingsonderwijs. Je kunt je specialiseren in het Dalton-, Jenaplan-, of Montessorionderwijs, maar ook het diploma christelijk basisonderwijs halen.

Open dag en meelopen

Ben je benieuwd en wil je graag kennismaken met de opleiding tot leraar in het basisonderwijs? Op zaterdag 13 februari is iedereen tussen 10:00 uur en 14:00 uur welkom op de pabo aan de Zeemanstraat 1 in Assen. Er worden rondleidingen gegeven en je kunt van studenten horen hoe het er écht aan toegaat op de school.

En heb je zin om een dag op de pabo in Assen mee te draaien? De school heeft eerstejaars studenten die het leuk vinden om een dag jouw gastvrouw of -heer te zijn. Mail hiervoor naar harry.hommes@stenden.com.

Verkorte opleiding

Naast de reguliere, vierjarige opleiding, biedt pabo de Eekhorst ook een tweejarige voltijdopleiding (TOP) aan. Eén keer per week volg je colleges en je loopt stage. Voor het volgen van deze TOP-opleiding is een hbo- of wo-diploma vereist. Heb je die niet, maar werk je al wel een aantal jaren op hbo-niveau? Dan is er het traject ‘aantonen hbo-niveau’, waarmee je alsnog kunt worden toegelaten.

Meer informatie over Stenden Hogeschool? Klik hier!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen