Open Dag Zoutloods Kloosterveen Assen

DELEN
Open Dag Zoutloods Kloosterveen Assen

Op zaterdag 8 november wordt de nieuwe zoutloods in Assen (Kloosterveen) officieel in gebruik genomen met een Open Dag. De provincie Drenthe en Rijkswaterstaat nodigen u van harte uit een kijkje te nemen achter de schermen van de gladheidsbestrijding in Drenthe.

De winter komt er weer aan! Heeft u enig idee wat er voor nodig is om onze wegen in de winter veilig te houden? De medewerkers van de gladheidsbestrijding vertellen u alles over hun werk, verkeersveiligheid in de winter en de aanpak van incidenten op de weg. U kunt strooiwagens en zoutinstallaties en allerlei ander materieel bekijken. Ooit een ambulance van binnen gezien? Nu kan het. Er zijn ook demonstraties Eerste hulp en Reanimatie waaraan u kunt meedoen. Ook maakt u kennis met de prachtige architectuur van de zoutloods en de bijgebouwen met hun duurzame elementen en het is zelfs mogelijk een kijkje te nemen op het dak om de daktuin met zonnepanelen te bekijken.

Informatie Zoutloods Kloosterveen Assen

Neem vooral ook uw kinderen mee. Voor hen is er genoeg te doen en te zien zoals schaatsen op een kunstijsbaan, een prijsvraag invullen (met aardige prijzen!) of hun naam invoeren op het elektronische tekstbord van een auto voor wegenonderhoud, leuk voor een selfie!

Kom langs op zaterdag 8 november tussen 11.00 en 15.00 uur. Met erwtensoep én gratis strooizout voor elke bezoeker!

Locatie: de zoutloods ligt naast de A28, bij afslag 33 naar Assen-West. Adres: Balkendwarsweg 4, 9405 PR Assen.