Open Dagen Terra Assen MBO en VO

DELEN

Assen – Rondkijken, sfeer proeven, vragen stellen, kennismaken met docenten, leerlingen en studenten; dit kan allemaal op de Open Dagen van Terra Assen! Op vrijdag 26 januari organiseert Terra Assen MBO een Open Dag. Op woensdag 31 januari is de Open Dag van Terra Assen VO.

Terra MBO
Terra Assen MBO biedt verschillende opleidingen voor Entree en niveau 2. Voor Entree zijn dat: assistent Logistiek, assistent Plant en Groene Leefomgeving, assistent Verkoop/Retail. Voor niveau 2 zijn dat: Natuur & Recreatie, Hovenier, Dierverzorging en Hippisch medewerker, Veehouderij, Akkerbouw, Loonwerk en Bloem, Groen & Styling.
Terra Assen MBO werkt met het leerpleinconcept. Dit betekent dat studenten op hun eigen tempo aan de opleiding kunnen werken. De studenten hebben te maken met een klein team van docenten die heel betrokken zijn bij de opleiding. De slb-er (studieloopbaanbegeleider) verzorgt de theorie en de praktijk op school én op locatie. Ook bezoekt hij de studenten op het leerbedrijf. Er wordt nauw samengewerkt met verschillende bedrijven in de regio. Alle opleidingen kunnen gevolgd worden in de BOL of BBL variant.

Terra VO
Terra Assen VO biedt zowel vmbo-groen als het Groene Lyceum. Bij vmbo-groen kunnen leerlingen verschillende leerwegen volgen die aansluiten bij hun capaciteiten: gl/tl, kb en bb. Het is een veelzijdige opleiding, met plek voor theorie en praktijk! Het Groene Lyceum is een leerroute voor leerlingen die goed kunnen leren én praktisch ingesteld zijn. De leerlingen hebben een havo of havo/vwo advies gekregen. Het Groene Lyceum wordt afgesloten met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kan de leerling direct naar het hbo of beginnen in een beroep.

Nieuw: Cultuurklas
Terra Assen vmbo-groen start vanaf schooljaar 2018-2019 met een Cultuurklas. In de Cultuurklas is er naast de ‘gewone kunstvakken’ ruimte voor twee uren extra cultuur. Tijdens deze lessen wordt er een heel gevarieerd cultureel programma gevolgd. De leerlingen maken kennis met heel veel verschillende vormen van Kunst en Cultuur. Voorbeelden hiervan zijn: musea, beeldende kunst, muziek, zang, dans, drama, fotografie en nog veel meer! Meer weten over de Cultuurklas? Neem contact op met mevr. B. Schalkwijk via b.schalkwijk@terra.nl

Bezoek de Open Dagen van Terra Assen MBO en VO
Terra Assen MBO op vrijdag 26 januari van 15.00 – 21.00 uur.
Terra Assen VO op woensdag 31 januari van 16.00 – 20.30 uur.

Terra Assen is gevestigd aan de Vredeveldseweg 55, 9404 CC Assen. Dit is op loopafstand van het NS en busstation.