Open Dutch Showcorps Championships groter dan ooit

DELEN

ASSEN – Zaterdag 13 juni wordt voor de zeventiende keer, onder auspiciën van de KNMO de ‘Open Dutch Showcorps Championships’ in Assen gehouden. Deze zeventiende editie is qua aantal deelnemers de grootste in de geschiedenis van het ODSC. 24 showbands uit geheel Nederland hebben zich ingeschreven.

Met recht kan gezegd worden dat het ODSC in de Nederlandse showbandwereld hét topevenement is.

Dagprogramma in De Bonte Wever

Het dagprogramma zal worden gehouden in de semi-overdekte hal van De Bonte Wever aan het Stadsbroek in Assen. Van s’morgens 9.00 uur tot en met 17.00 uur is het middenterrein, met daaromheen 900 zitplaatsen het domein voor het officiële showconcours. Aan het dagprogramma doen alle corpsen in de verschillende klassen mee. Uit Assen zal Mercurius Marching & Showband deelnemen. ,,Wij zijn heel blij dat dit evenement in De Bonte Wever wordt gehouden. In 2009 hebben we een goede try-out gehad met een grote taptoe, maar we zien ernaar uit om dit evenement te organiseren”, zo laat Event Manager Henk-Jan Klinkhamer van De Bonte Wever weten tijdens de persbijeenkomst.

,,Het Open Dutch Showcorps Championships draait om alle klassen, maar we hebben ook unieke optredens voor het publiek. Zo is er een corps uit Urk die op jachthoorns speelt. Het is een beleving voor iedereen en we willen aan corpsen ook een podium bieden. Je beleefd de showband wereld, want het niveau is bijzonder hoog en er zitten zelfs wereldkampioenen tussen”, aldus de enthousiaste Sjaak Goedvolk van de ODSC organisatie.

Drentse Pleintjes Parade

Het ODSC verzorgt ook dit jaar een spectaculair middagprogramma in de binnenstad van Assen. Zo zal de grote finaleshow wederom plaats vinden op het Koopmansplein van 19.00 uur tot en met 22.00 uur. Echter van 14.00 uur tot circa 16.00 uur heeft de organisatie samen met het VVV Assen en MKB Binnenstad Assen de zogeheten ‘Drentse Pleintjes Parade’. Showcorpsen presenteren zich in de binnenstad van Assen en houden halt bij terrasjes, pleintjes en kruisingen in het Asser centrum. Binnenstad Manager Ronald Obbens ,,We ervaren een goede samenwerking en het is voor de Asser binnenstad een mooie beleving en van toegevoegde waarde”.

Meer informatie over het Open Dutch Showcorps Championships? Klik hier!

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie