Voor de 20e keer Open Dutch Showcorps Championships

DELEN

Assen – Op zaterdag 9 juni 2018 worden voor de twintigste maal de “Open Dutch Showcorps Championships” (ODSC) in Assen gehouden. Dit mega evenement voor showkorpsen werd de afgelopen negentien jaren met groot succes georganiseerd in Assen.

In 1999 werd het ODSC voor het eerst gehouden. De organisatie lag toen in handen van Marchingband UDI. Het evenement bestond toen uit 3 delen: het concours op Stadsbroek, een streetparade van Stadsbroek naar Koopmansplein en de finals ’s avonds op het Koopmansplein. Later is het evenement verhuisd naar het Achilles 1894 terrein, waar de afgelopen jaren het volledige evenement werd gehouden.

Oude traditie
Om aan het 4e lustrum aandacht te geven is er voor gekozen om een oude traditie weer te herhalen, namelijk een publieksjury. Deze jury zal naast de professionele jury de “Dit is Assen” publieksprijs toe gaan kennen aan een van de deelnemers van de Finals. De prijs is beschikbaar gesteld door “Dit is Assen”.

Showband Stad
Doordat dit jaar het jaar na het Wereld Muziek Concours is, is de belangstelling om deel te nemen als showband niet zo groot. Veel korpsen hebben te maken met doorstroming van leden of moeten bouwen aan een nieuwe show. Toch hebben 10 showbands uit geheel Nederland hebben zich ingeschreven. Daarmee kan het ODSC als topevenement in de Nederlandse showbandwereld doorgaan en Assen op 9 juni voor één dag weer Showband stad van Nederland zijn.

Het evenement bestaat uit de volgende onderdelen:

Showconcours: 13.00 uur – 17.00 uur
Een officieel concours voor alle stijlen showkorpsen in het stadion van Achilles 1894. Tevens Open Nederlands Kampioenschap Show voor basis-, midden- en topklasse.
Toegang showconcours: 10 euro

Finals: 19.00 uur – 21.30 uur
Open Dutch Showcorps Championships: een spectaculaire Finals/Showprogramma in het stadion van Achilles 1894.
Toegang Finals: Gratis

Tijdens het showconcours overdag in het Achilles-1894 stadion, zal het nationale reglement van de KNMO als jurysysteem worden toegepast met top juryleden. Naast diverse recidivisten zijn er twee showbands die voor het eerst op het ODSC verschijnen, Jeugdband Adeste Musica uit Sassenheim en Showband Excelsior uit Renkum.

Het ODSC zal ook dit jaar een programma in winkelcentrum Marsdijk verzorgen. Naast optredens van enkele showbands, zal Muziekvereniging Oranje in het winkelcentrum optreden.

Finals
De spectaculaire Finals, waarin gestreden wordt om de titel “Open Dutch Showcorps Champion” zullen ’s avonds plaatsvinden in het stadion van Achilles 1894. Het publiek kan genieten van prachtige muzikale shows. Eén van deelnemers van de Finals zal een uitnodiging toegewezen krijgen om deel te nemen aan de Taptoe Groningen. Tussen het ODSC en Taptoe Groningen is een samenwerkingsverband.

Samenwerking en ondersteuning
De facilitaire organisatie van de Open Dutch Showcorps Championships is ook dit jaar in handen van de Stichting ODSC, een groep vrijwilligers uit Assen e.o. Vanaf het najaar 2017 wordt al druk gewerkt aan de voorbereiding. Het gemeentebestuur van Assen geeft haar volledige medewerking om het evenement facilitair te ondersteunen. Daarnaast is de samenwerking met het bedrijfsleven en de ondersteuning vanuit diverse vrijwilligers van groot belang om dit evenement te laten slagen.

Wanneer: Zaterdag 9 juni 2018
Waar: Achilles 1894, Martin Luther Kingweg 11, 9403 PA Assen