Open Nederlands Kampioenschap 7×7 voor veteranen

DELEN
ASSEN – Op vrijdagavond 20 mei vinden de voorronden plaats van het Open Nederlands Kampioenschap 7tegen7 voor veteranen. Bijzonderheid is, dat deelname open staat voor iedere 35- en 45-plusser, waarbij het niet uitmaakt of men lid is van een club.

Zo zijn bedrijventeams of buurtteams van harte welkom om deel te nemen. Doelstelling is mensen te laten bewegen op een verantwoorde en plezierige manier. Vele mannen hebben ooit een balletje getrapt en krijgen soms de kriebels om dat opnieuw te doen. Met dit toernooi kan dat zonder verdere verplichtingen. Stel een team samen van minimaal zeven en maximaal twaalf spelers. Bij de spelvariant 7tegen7 wordt onbeperkt gewisseld. Er wordt gespeeld op een half veld, waarbij de spelregels zijn aangepast. Buitenspel is afgeschaft en slidings zijn niet toegestaan.

Als spelers ooit zijn gestopt, bestaat nu de kans om weer even een balletje te trappen met leeftijdgenoten, collega’s, vrienden of buren. Gespeeld wordt in twee categorieën, de 35+-groep en de categorie 45 jaar en ouder. Winnaars van de voorronden komen uit in het districtskampioenschap. Als ook dat wordt gewonnen, volgt de landelijke finale. De KNVB stelt dan een spelersbus beschikbaar om in het KNVB-centrum te Zeist de landelijke finales te spelen. De winnaar aldaar is Nederlands Kampioen 7×7.

Uiteraard kunnen ook voetbalclubs deelnemen, maar ook sporters, die anders hockeyen of volleyballen. Gespeeld wordt op de velden van Asser Boys. Inschrijving is gratis en kan via de website van de KNVB en lucrengers@gmail.com. Voor nadere inlichtingen kan contact worden opgenomen met de organisator Luc Rengers, telefoon 06-54345600.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen