Opendag FC Unitas Baggelhuizen Assen

DELEN

Opendag FC Unitas Baggelhuizen Assen

Op 25 augustus organiseert FC Unitas aan de Baggelhuizen 10 een Opendag BMX Fietscross. Vanaf 5 jaar ben je welkom om kennis te maken met de fietscross op de prachtige baan van Unitas gelegen vlakbij de Baggelhuizerplas. Je krijgt demonstraties te zien en ook kun je zelf rijden. Je hoeft geen fiets mee te nemen want heuse BMX fietsen staan klaar om een rit te maken inclusief een crosshelm.

De Opendag van Unitas gaat 10.30 uur van start en duurt tot circa 16.00 uur.

Wat is BMX Fietscross

BMX ontstond eind jaren zestig aan de westkust van de Verenigde Staten. Het ontstond uit de motorcross, waarbij men met een motorfiets over zanderige en heuvelige terreinen reed. Fietscross, zoals de sport in Nederland genoemd wordt, is als georganiseerde sport ontstaan in het begin van de jaren tachtig. De sport heeft tot midden jaren tachtig een enorme groei doorgemaakt. Hierdoor waren er wereldwijd diverse BMX-teams actief, zoals Hutch, Redline en Mongoose.

BMX of fietscross is een extreme sport en is een Olympische sport sinds de Spelen van Peking in 2008. Het woord BMX staat voor Bicycle Motocross (de X staat dus voor cross).

Meer info over FC Unitas? Klik hier!