Opening Blauwe As vaarroute door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander

DELEN

Assen – Op vrijdagmiddag 15 september opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de Blauwe As vaarroute. De Koning start zijn bezoek aan Assen om 14.30 uur bij de Willem III brug. Daar wordt hij welkom geheten door burgemeester M. Out, Commissaris van de Koning J. van Aartsen en kamerheer M. Boom. Het gezelschap loopt van de Willem III brug naar Sluis 1. Tijdens het wandelen krijgt de Koning informatie over de geschiedenis van de Blauwe As.

Gesprekken genodigden
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander stapt bij Sluis 1 in de Fluisteraar (rondvaartboot). In de rondvaartboot praat hij met verschillende genodigden, die betrokken zijn bij de uitvoering van de FlorijnAs.

Openingshandeling
Rond 15.00 uur komt de Fluisteraar aan bij de Havenkade. Daar brengt het Noord Nederlands Orkest (NNO) een muzikale groet. De Koning verricht vervolgens op een podium de officiële opening. Daarmee is de Blauwe As officieel geopend.

Stationsgebied
Het gezelschap verplaatst zich dan van de Havenkade naar het stationsgebied. Hier krijgt de Koning uitleg over de ontwikkelingen in dit gebied. Om 16.00 uur is het bezoek afgelopen.