Opening nieuwe oogpoli WZA Assen

DELEN

ASSEN – Een complimenterende bestuursvoorzitter, tevreden oogartsen, glunderende polkliniek medewerkers en vele andere interne en externe belangstellenden woonden donderdagmiddag 8 oktober de feestelijke opening van de nieuwe polikliniek oogheelkunde van het WZA bij.

Vooral voor de patiënten betekent de nieuwe poli een enorme verbetering: meer ruimte, meer comfort en minder lange wachttijden dankzij extra onderzoekskamers. Om dit patiënte belang te benadrukken was de voorzitter van de Cliëntenraad van het WZA, Monique Bodegom, gevraagd om de openingshandeling te verrichten.

“Namens de patiënten kan ik zeggen: de nieuwe oogpoli is práchtig! Wees vooral niet bang dat deze nieuwe ruimte té groot is: het aantal mensen dat een beroep moet doen op oogheelkunde zal de komende jaren alleen maar toenemen.”

Na die woorden ging zij in een kunststof oogbol op zoek naar een sleutel, waarmee ze even later onder applaus de ‘laatste’ spreekkamerdeur opende.

Oogpoli Wilhelmina Ziekenhuis nu dubbel zo groot

De oogpoli is het afgelopen halfjaar gebouwd in een extra vleugel aan het WZA en is tweemaal zo groot als de oude. Hiermee is de overvolle wachtkamer in een van de drukste gangen van het WZA voorgoed verleden tijd. Van buiten oogt de oogpoli degelijk donkergroen, binnen is het een zee van licht, met veel wit en limoengroen. De comfortabele knalrode banken in de wachtruimte zorgen voor een speels contrast.

Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, heeft advies gegeven over de kleurstelling en het lichtplan van de nieuwe polikliniek. De nieuwe polikliniek telt drie moderne werkkamers voor de oogartsen en vier extra spreekkamers voor de ondersteunende onderzoeken van de optometristen en de medisch assistentes.