Opening gerestaureerde Waterstaatskerk Bovensmilde

DELEN

Assen – Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september a.s. is de gerestaureerde Waterstaatskerk in Bovensmilde voor het eerst open voor publiek. Tevens is de nieuwe aanbouw achter de kerk te bezichtigen. Stichting Het Drentse Landschap, Protestantse Gemeente Bovensmilde en CultuurPodium Bovensmilde nodigen u van harte uit voor deze opening. Kom binnen, bekijk het resultaat van de restauratie, maak kennis met de partners en krijg een voorproefje van het culturele programma.

Programma
Tijdens de opening zijn er diverse activiteiten: een informatiemarkt, een prachtige fototentoonstelling en een film over de kerkgebouwen in Bovensmilde. Onder de klanken van lokale musici kunt u tegen een kleine vergoeding genieten van een hapje en een drankje. Ook aan de kinderen is gedacht: ze kunnen een brandschildering op hout maken. Tot slot geeft Frank van der Velden, hoofd erfgoed van Stichting Het Drentse Landschap om 11.00 en 14.00 uur een lezing over monumentenzorg en de restauratie van de kerk in Bovensmilde. Meer informatie over het programma is te vinden op www.drentslandschap.nl.

Adopteer een tegel
In aanloop naar de opening is Stichting Het Drentse Landschap een actie gestart waarmee u een tegel kon adopteren. De gelden komen ten goede aan de restauratie van de 19e -eeuwse vloer in de kerkzaal. De vele adoptanten kunnen tijdens de officiële opening hun persoonlijke certificaat ophalen. Op 9 september is het tevens mogelijk een tegel te adopteren. U betaalt ter plekke €10,- en ontvangt direct een persoonlijk certificaat.

De restauratie van de kerk is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, de provincie Drenthe en steun van particulieren.