Openingsweek Duurzaamheidscentrum Assen

DELEN

ASSEN – In de week van 21 tot 27 september vinden allerlei activiteiten plaats rond de opening van het nieuwe Duurzaamheidscentrum in Assen. Een gebouw waar alles wat met duurzaamheid te maken heeft, samenkomt.

Van exposities tot educatie, van openbare activiteiten voor kinderen, tot standplaats van diverse natuur- en milieuorganisaties en de wijkpost van de gemeente.

Maandag 21 september: Schapen op het dak

Een van de bijzondere kenmerken van het Duurzaamheidscentrum is het dak ingebed in de aarde, dat vanaf de grond schuin omhoog loopt. Dit maakt het mogelijk er schapen op te laten grazen. Leerlingen van groep 5 van OBS Kloosterveen zijn uitgenodigd om als echte schaapsherders de schapen voor het eerst naar het dak van het Duurzaamheidscentrum te geleiden. Dit zal gebeuren rond 12.00 uur.

Zaterdag 26 en zondag 27 september: Openingsweekend

Op zaterdag 26 en zondag 27 september vindt het feestelijke openingsweekend plaats. Op beide dagen is er voor jong en oud van alles te doen in en rond het Duurzaamheidscentrum, aangekleed met muziek en entertainment. Bijzondere gast daarbij is Govert Schilling, bekend wetenschapsjournalist (o.a. uit ‘De wereld draait door’) en publicist op het gebied van sterrenkunde. Hij geeft op zaterdagavond een lezing over het thema ‘Licht en donker/Energie’.

Voor het volledige programma Openingsweekend, klik hier !

Locatie

U vindt het Duurzaamheidscentrum aan de Bosrand 2 in Assen (tegenover de kinderboerderij in het Asserbos).