Openluchtkerkdienst in de Gouverneurstuin Assen

DELEN
ASSEN – Op Bevrijdingsdag organiseert de Protestantse kerk Assen een openluchtkerkdienst in de Gouverneurstuin in het centrum van Assen. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag komen in deze dienst samen.

De dienst begint om 10.00 uur. Fanfareorkest Oranje zorgt voor de muziek. Wim Staal en Harry Harmsen zijn de voorgangers. Koffie, thee en limonade met cake na afloop. Bij regen wijken we uit naar de Adventskerk, Lindelaan 49.  De viering is voor iedereen vrij toegankelijk.

Alweer voor de elfde keer wordt deze openluchtdienst gehouden. Begonnen in 2005, toen bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag ook samenvielen. Een initiatief van de huidige stadspredikant Bert Altena. “We willen als kerk iets extra’s doen en aan de Asser samenleving laten zien dat ook de kerk betrokken is op vrijheid”, zo zei hij destijds. Sinds 2007 is het een jaarlijkse traditie geworden. In de Gouverneurstuin (tussen Torenlaan, Brink en Zuidersingel). En één keer in openluchttheater Tivoli in het Asser bos. Nog nooit hoefden we door slecht weer uit te wijken naar een kerkgebouw.

Ook met de openluchtdienst van dit jaar wil de Protestantse kerk letterlijk en figuurlijk midden in de stad aanwezig zijn. Om iedereen – van trouwe kerkgangers tot toevallige passanten – de gelegenheid te geven om te ontdekken wat Hemelvaart nu eigenlijk inhoudt. En dit jaar speciaal ook de bezinning op wat bevrijding voor ons kan betekenen.

Iedereen is van harte welkom! Meer informatie is te vinden op www.pkn-assen.nl


2Divorce Assen


Bowlen in Assen