Opfriscursus automobilisten van Veilig Verkeer Nederland

DELEN

Assen – Opfrissen van uw verkeerskennis? Wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de nieuwste verkeersregels? Grijp nu uw kans! Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen organiseert op donderdag 19 oktober een opfriscursus.

Het verkeer is de laatste jaren snel aan het veranderen; het wordt steeds drukker. Intussen zijn verkeersregels en -situaties veranderd. Daarnaast ontwikkelt iedere automobilist een eigen rijstijl. Hierin sluipen routines die voor verbetering vatbaar zijn. Om nog lange tijd veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen is het mogelijk dat automobilisten in ontspannen sfeer hun rijvaardigheid kunnen testen, evenals reactiesnelheid, gezichtsvermogen en gehoor.

Aan de hand van een rit in de eigen auto ontvangen de deelnemers een aantal deskundige adviezen van een hiervoor speciaal opgeleide rijinstructeur. Een rit in de eigen auto duurt ongeveer 45 minuten. Hierbij is absoluut geen sprake van een examen en u behoudt uw rijbewijs. Deelname aan de praktijkrit is op eigen risico.

Het programma bestaat die dag uit drie delen:

* Theorie gedeelte
Voorlichting over (nieuwe) verkeersregels en een quiz.

* De rit
Een rit in de eigen auto duurt ongeveer 45 minuten. De rit wordt door de begeleider voor- en nabesproken met de deelnemer. De begeleider vertelt wat er goed en minder goed gaat en geeft zo nodig een (vrijblijvend) advies aan de deelnemer. Na afloop krijgt u een ritverslag.

* De Workshops
Test van uw gezichtsvermogen, uw gehoor en reactiesnelheid. Voor de test van gezichtsvermogen en gehoor komen een audicien en een opticien. Deelnemers krijgen een deelnamecertificaat, brochures en een naslagwerk mee naar huis.

U wordt ingedeeld op de ochtend of de middag (voorkeur s.v.p. aangeven). De theorie en workshops worden gegeven in het Wielerhome, Stadsbroek 11/A, 9405 BK Assen (achter De Bonte Wever). Er is voldoende parkeerplaats aanwezig.

Kosten
De kosten bedragen € 25,– voor het gehele programma. (inclusief koffie/thee). De kosten voor een echtpaar/stel/partners bedragen € 35,00. Deelnemers uit alle gemeenten van Drenthe kunnen meedoen.

Interesse? Reageer vóór 1 oktober a.s. Schriftelijke opgave bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen, p/a Koldakker 37, 9407 BR Assen, telefoon 0592-372275 of per e-mail info@vvnassen.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd en of u ’s ochtend of ’s middags wil meedoen.

Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en de Gemeente Assen.