Opfriscursus verkeer najaar 2015

DELEN
Opfriscursus verkeer najaar 2015

ASSEN – Vijftig plussers kunnen op dinsdag 10 november 2015 meedoen aan de Opfriscursus (voorheen BROEM), georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen.

Senioren zijn kwetsbaar, doordat zij vaak lang geleden het rijbewijs gehaald. Het verkeer is de laatste jaren snel aan het veranderen; het wordt steeds drukker. Intussen zijn verkeersregels en -situaties veranderd. Het verkeer doet een groot beroep op uw vaardigheden zoals: waarnemen, reageren en concentreren. Daarnaast ontwikkelt iedere automobilist een eigen rijstijl. Hierin sluipen routines die voor verbetering vatbaar zijn.

Om nog lange tijd veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen is het mogelijk dat automobilisten in ontspannen sfeer hun rijvaardigheid kunnen testen, evenals reactiesnelheid, gezichtsvermogen en gehoor. Aan de hand van een rit in de eigen auto ontvangen de deelnemers een aantal deskundige adviezen van een hiervoor speciaal opgeleide rijinstructeur. Hierbij is absoluut geen sprake van een examen en men behoudt het rijbewijs.

Het programma bestaat die dag uit drie delen. U wordt ingedeeld op de ochtend of de middag (voorkeur s.v.p. aangeven). De theorie en workshops worden gegeven in het Wielerhome, Stadsbroek 11/A, 9405 BK Assen (achter De Bonte Wever). Er is voldoende parkeerplaats aanwezig.

A. Theorie gedeelte:
Voorlichting over (nieuwe) verkeersregels en een quiz.

B. De rit:
Een rit in de eigen auto duurt ongeveer 45 minuten. De rit wordt door de begeleider voor- en nabesproken met de deelnemer. De begeleider vertelt wat er goed en minder goed gaat en geeft zo nodig een (vrijblijvend) advies aan de deelnemer. Na afloop krijgt u een ritverslag.

C. De Workshops:
Test van uw gezichtsvermogen, uw gehoor en reactiesnelheid. Voor de test van gezichtsvermogen en gehoor komen een audicien en een opticien. Deelnemers krijgen een deelnamecertificaat, brochures en een naslagwerk mee naar huis.

De kosten bedragen € 25,– voor het gehele programma. Inwoners van de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en Assen kunnen meedoen.

Interesse? Reageer vóór 1 november 2015. Schriftelijke opgave bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen, p/a Koldakker 37, 9407 BR Assen, telefoon 0592-372275 of per e-mail info@vvnassen.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd en of u ’s ochtend of ’s middags wilt meedoen.