Opgesloten hond in auto leidt tot mishandeling

DELEN

ASSEN – De politie heeft vrijdagmiddag een 49-jarige vrouw uit Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling. De vrouw had haar auto geparkeerd aan de Zuidlaarderweg in Annen. Een 21-jarige voorbijgangster zag dat in de volledig afgesloten auto een hond zat.

Vanwege de warmte alarmeerde zij de politie, die de eigenaresse van de hond wist te achterhalen. Toen de vrouw bij haar auto aankwam zou zij de 21-jarige meldster meerdere malen in het gezicht en op de borst hebben geslagen. Hierop is de Groningse aangehouden. Zij kon na verhoor het politiebureau verlaten.

Waarschuwing

Warm weer kost jaarlijks te veel honden het leven. Het is buitengewoon dieronvriendelijk en gevaarlijk om een hond bij temperaturen boven de vijftien graden in een auto achter te laten. Maar pas ook op voor inspannende activiteiten, vooral bij honden die gevoelig zijn voor warmte. Kortsnuitige honden zijn daar een voorbeeld van.

Dus geen lange wandelingen, geen fietstochten met de hond naast de fiets en geen apporteerspelletjes ed. als het warm is. De lange wandeling kan het beste in de vroege ochtend worden gemaakt. Na een warme dag kan het wegdek ’s avonds nog lang warm blijven. Terwijl juist een bos relatief koel is. Zorg op warme dagen voor voldoende verkoeling, schaduwplekken en vers lauw drinkwater. Laat de hond daarbij geen grote hoeveelheden ineens drinken.