Opgesloten worden op het Koopmansplein Assen

DELEN

Opgesloten worden in een kamer op het Koopmansplein, en ontsnappen is alleen mogelijk na het oplossen van verschillende puzzels. In Assen kunnen puzzelaars vrijdag 23 januari de ‘Escape Room’ van het Diabetes Fonds in. Naast het oplossen van de puzzels wordt het de deelnemers extra moeilijk gemaakt. Ze zullen plotseling hun focus volledig kwijtraken, net zoals gebeurt bij een te lage bloedsuiker – ook wel een hypo genoemd.

100 hypo’s per jaar

“ Je grip kwijt raken, dat gebeurt er bij mensen met diabetes als ze een hypo hebben. Iedereen ervaart een hypo weer anders. Maar er is één gemeenschappelijke deler: je functioneren wordt er op dat moment ernstig door beïnvloed ” Hanneke Dessing

1 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Dit aantal groeit met 1.000 per week. Diabetes is een onderschatte ziekte. Diabetes leidt in veel gevallen tot complicaties zoals hartfalen, nierschade en blindheid. Mensen met diabetes kunnen meer dan 100 hypo’s per jaar krijgen.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Je grip kwijt raken, dat gebeurt er bij mensen met diabetes als ze een hypo hebben. Iedereen ervaart een hypo weer anders. Maar er is één gemeenschappelijke deler: je functioneren wordt er op dat moment ernstig door beïnvloed. Als je er niet op tijd bij bent, is het zelfs levensbedreigend. Als Diabetes Fonds werken wij hard om de diabetes puzzel op te lossen. Onderzoek is nodig om deze ziekte een halt toe te roepen.”

Ervaar hoe het voelt om diabetes te hebben

De Escape Room is op 14 november gelanceerd tijdens Wereld Diabetes Dag, in Amsterdam. De komende maanden gaat de Escape Tour in een roadshow verschillende provincies af.  “Tot nu toe krijgen wij enthousiaste reacties van deelnemers. Het bezoek is divers. Mensen die van puzzelen en gamen houden gaan naar binnen. Maar ook mensen met diabetes samen met een vriend of familielid, om hen te laten ervaren hoe het voelt om diabetes te hebben. “, aldus Dessing.

Er is plaats voor honderd deelnemers in de Escape Room. Wie de Escape Room in wil, kan zich aanmelden via www.canyoubeatit.nl of op de dag zelf komen tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Deelnemers krijgen zo’n 20 minuten de tijd, deelname is gratis.