Oplichtersbende uit Assen ‘handelden’ in zware machines

DELEN

ASSEN – Het programma Tros Opgelicht besteden dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de grootschalige oplichtingspraktijken van vijf mannen en een vrouw uit Assen. Afgelopen maandag pakte de politie de zes verdachten op in deze omvangrijke oplichtingszaak, na invallen op acht plekken in Assen.

De ‘bende’ bood op het internet zware machines als shovels, kiepwagens en graafmachines aan, het geld, veelal in een aanbetaling, werd geïncasseerd. De aangekochte machines werden echter nooit geleverd. De aanbetaling werd door de gedupeerden in goed vertrouwen overgemaakt, daar de chauffeur die de machine kwam brengen toevallig dan in de buurt moest zijn en het de volgende dag al kon afleveren moesten ze direct een aanbetaling overmaken. Als men de aanbetaling niet overmaakte, dan werd de machine niet geleverd en ging de koop niet door.

In de uitzending van Tros Opgelicht deden enkele gedupeerden hun verhaal. De schade bedragen (aanbetalingen) liggen tussen de € 5000,- en € 15.000,-

Onderzoek naar Asser oplichtersbende

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten wordt door de politie voortgezet. De zes zitten vast en meerdere aanhoudingen in deze grootschalige oplichtingszaak sluit de politie niet uit.