Opnieuw aanhoudingen in fraudeonderzoek Assen

DELEN

ASSEN – De politie heeft de afgelopen week nog vier aanhoudingen verricht in een fraudeonderzoek. Op 2 maart werden voor dit onderzoek al zes verdachten aangehouden. Alle verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij oplichtingspraktijken.

Het onderzoek richt zich op het aanbieden van goederen via internet, die na betaling niet geleverd worden. Het gaat daarbij onder anderen om grotere voertuigen zoals graafmachines, heftrucks en hijskranen. De politie heeft aanwijzingen dat het in dit onderzoek om een grote hoeveelheid aangiftes gaat.

Meer aanhoudingen

Afgelopen weken zijn er in dit onderzoek nog vier verdachten uit Assen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld, maar blijven wel verdachte. Over de precieze rol van de verschillende verdachten doen we in deze fase nog geen uitspraken.

Raadkamer

Op 2 maart werden zes verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige oplichting. Het ging om vijf mannen uit Assen (50, 34, 27, 26 en 23 jaar) en een 50-jarige vrouw uit Assen. Drie van hen, mannen van 27, 34 en 50 jaar, zijn vorige week voorgeleid voor de raadkamer. Die heeft voor hen allen 90 dagen gevangenhouding bevolen. De andere drie verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld, maar blijven wel verdachte.

Vervolg onderzoek oplichtersbende

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten en andere betrokkenen wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.