Opvallende stijging woninginbraken Centrum Noord te Assen

DELEN

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Sinds een aantal weken signaleert de politie een verhoging van het aantal woninginbraken in de omgeving Centrum Noord te Assen (zie foto). De dader(s) klimmen ook via openstaande balkondeuren naar binnen. De politie wil vooral de burgers in deze omgeving vragen extra alert te zijn. Hebt u altijd alles goed afgesloten? Ook als u kort van huis bent? Of even bij de buren bent? En hoe zit dit met het mooie weer? Blijven de ramen open, of besluit u ze toch af te sluiten!

De politie vindt het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Vandaar dat zij u op deze manier willen betrekken in deze woninginbraken. Uw hulp kunnen ze namelijk goed gebruiken. Het liefst vooraf zodat we de kans op inbraken verkleinen. Maar ook als er daadwerkelijk is ingebroken. Misschien hebt u wel een verdacht persoon of voertuig gezien rond het tijdstip van een inbraak. En kent u Burgernet? Ook daarmee kunt u wellicht een onderdeel worden in het oplossen van een inbraak of een ander incident.

En wist u dat bij een heterdaadsituatie van woninginbraak ‘gewoon’ 112 mag bellen? De centralist van de meldkamer zal dan gelijk een politie-eenheid sturen!