Oranje Assen: 1e prijs met promotie bij concertconcours

DELEN

Assen – Christelijke muziekvereniging Oranje uit Assen heeft zaterdag tijdens het concertconcours in Hoogeveen een 1e prijs met promotie behaald in de tweede divisie. Ook behaalden zij de 1e prijs voor het beste inspeelwerk.

Tijdens het concertconcours in De Tamboer van Hoogeveen wist Oranje Assen een totaal van 88,58 punten te behalen, dit was goed voor een 1e prijs met recht op promotie. De vijftig leden van de fanfare begon met het inspeelwerk Excelsior van Paul Lovatt-Cooper. De jury gaf hier gemiddeld 87,33 punten voor, goed voor het beste inspeelwerk van deze dag. Het inspeelwerk werd gevolgd door de keuzewerken Elegy 1 van Jacob de Haan en Variations on a Scale van Philip Sparke. De jury bestond uit Danny Oosterman, Jacob Slager en Luuk Tuinstra. De organisatie lag in handen van de Muziekbond Groningen en Drenthe.

Voor het muziekstuk Elegy 1 wist CMV Oranje 88,5 punten te behalen, voor Variations on a Scale 88,67 punten. Dit maakte een gemiddelde van 88,58 punten. Naast feedback waar de muziekvereniging verder mee kan, nam de fanfare het volgende mee uit het juryverslag: ‘Uitstekende uitvoering onder leiding van een dirigent die weet hoe het werkt!’.