Oranje coach Aron Winter in Assen voor eliteronde onder 19

DELEN
Aron Winter EK Onder 19 Assen ‘We gaan voor de eerste plek’

ASSEN – Voetbalvereniging Achilles 1894 uit Assen zal op donderdag 26 maart, 28 maart en 31 maart namens de KNVB als gastheer fungeren voor drie wedstrijden in het kader van het EK-kwalificatietoernooi voor nationale jeugdselecties onder de 19 jaar.

Voor Achilles 1894 is het een eer om als gastheer te mogen fungeren. De voetbalvereniging uit Assen zal samen met vele vrijwilligers en met medewerking van de KNVB en de gemeente Assen haar uiterste best doen om de wedstrijden zo goed mogelijk te faciliteren.

Op donderdag 26 maart komt op Sportpark Marsdijk Zwitserland uit tegen Noorwegen. Op zaterdag 28 maart is het de beurt aan Oranje onder de 19, dat onder leiding van bondscoach Aaron Winter uitkomt tegen Noorwegen. Op dinsdag 31 maart speelt Noorwegen de slotwedstrijd tegen Servië.

Voor voetballiefhebbers in Noord-Nederland een mooie gelegenheid om diverse internationale topspelers, waaronder spelers uit de Nederlandse eredivisie, in Assen aan het werk te kunnen zien.

“ Alle credits voor Achilles. Zij hebben dit evenement naar Assen weten te halen. Assen is hiermee weer een mooi evenement rijker en het is zeer goede exposure voor de stad” Wethouder Albert Smit

Woensdagmiddag ontving het bestuur van Achilles 1894 KNVB bondscoach Aron Winter. Hierin werd uiteengezet op welke wijze de organisatie van de drie kwalificatiewedstrijden ter hand wordt genomen en hoe Oranje onder de 19 zich voorbereid op de kwalificatie wedstrijden.

Voorzitter Ronald Keen van Achilles 1894: ,,Wij van Achilles 1894 wilden in het kader van het 120-jarig jubileum graag een interland naar Assen halen. Dit hebben we bij de KNVB aangegeven en nu krijgen we er als toetje drie. Dat is een grote eer en zijn we erg blij mee. Blij zijn we ook met de samenwerking tussen ons en de gemeente Assen en de provincie, want er zal veel moeten worden geregeld rondom deze kwalificatiewedstrijden. Denk hierbij aan parkeerplaatsen. Dit willen we situeren op het naastgelegen Bedrijventerrein Messchenveld, maar ook de veiligheid is belangrijk.  Om alles in goede banen te leidden hebben we de beschikking over een 100-tal vrijwilligers en leerlingen van het Drenthe College die als ‘stewards’ gaan fungeren. We hopen uiteraard op veel publiek, we kunnen er in totaal zo’n 5000 huisvesten en aanstaand weekend start de voorverkoop van kaarten”.

Coach Aron Winter: ,,Wij zijn vereerd dat we op dit geweldige complex kunnen voetballen. Ik hoop dat we hier met ‘Oranje onder de 19’ tot goede prestaties komen, we hebben lastige tegenstanders, maar een plaats op het eind toernooi in Griekenland zou een bekroning zijn op al het werk wat we vanaf vorige jaar september hebben neergezet”.

Wethouder Albert Smit: ,,Alle credits voor Achilles 1894. Zij hebben dit evenement naar Assen weten te halen. Assen is hiermee weer een mooi evenement rijker en het is zeer goede exposure voor de stad”.

Informatie accommodatie en kaartverkoop

De wedstrijden bij Achilles 1894 worden gespeeld op sportpark Marsdijk. De voorverkoop start op zaterdag 28 februari en de toegangskaarten zijn onder andere verkrijgbaar in de kantine van Achilles 1894. De toegangsprijs bedraagt € 4,00. Een plaats op de hoofdtribune kost € 6,00. Voor groepen van tien of meer personen geldt een actietarief van € 3,00 per kaartje.