Oranje Fonds zoekt NLdoet vrijwilligers in Assen

DELEN
ASSEN – Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016 voor de twaalfde keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. De afgelopen jaren was er steeds in álle Nederlandse gemeenten iets te doen tijdens NLdoet en gingen ruim 300.000 vrijwilligers aan de slag bij zo’n 8.000 klussen.

De actie vindt tegelijkertijd ook plaats op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius.

Het Fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.

NLdoet verbreedt de wereld van vrijwilligers, dat blijkt uit onderzoek van het Oranje Fonds onder ruim 2.300 NLdoet klussers van vorig jaar. Het Fonds ziet al jaren dat NLdoet veel effect heeft op de lange termijn. Je ontmoet nieuwe mensen en nieuwe organisaties en blijft daar ook contact mee onderhouden. De resultaten bevestigen wat wij al lang wisten: van NLdoet hebben we het hele jaar plezier! Meer dan de helft van de klussers gaat nog terug naar zijn of haar kluslocatie. 2 van de 3 klussers heeft zelfs ieder kwartaal of vaker contact.

NLdoet klussers vertelden het Oranje Fonds nog meer over de effecten. Ze leren nieuwe mensen kennen, die ze ook na hun klus nog spreken (31%), ze zijn positiever naar vrijwilligerswerk gaan kijken (48%), zijn door NLdoet ander vrijwilligerswerk gaan doen (19%), hebben anderen enthousiast gemaakt voor vrijwilligerswerk (41%) en aangemoedigd om in 2015 ook deel te nemen aan NLdoet (55%).

Aanmelden voor NLdoet!

Wilt u een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan op 11 en 12 maart 2016 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. U maakt dan kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En reken maar dat het nog gezellig is ook!

De afgelopen editie waren zo’n 300.000 Nederlanders actief bij ruim 7.600 klussen en activiteiten. Wij verwachten dit jaar nog meer klussen die geklaard moeten worden. Uw inzet is dus hard nodig en zeer welkom!

Ook NLdoet vrijwilliger worden? Klik hier!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen