Oranje onder 19 speelt gelijk tegen Noorwegen in Assen

DELEN

ASSEN – Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft zaterdag de tweede wedstrijd in groep 4 van de Eliteronde 1-1 gelijk gespeeld tegen Noorwegen. Nederland neemt het in groep 4 op tegen Servië, Noorwegen en Zwitserland. De winnaar van deze groep plaatst zich voor het EK dat in juli in Griekenland plaatsvindt. Servië won het andere groepsduel met 3-1 van Zwitserland.

De eerste helft ging gelijk op. In de tweede helft kwam Noorwegen snel op voorsprong door een doelpunt van Konradsen in de 52e minuut. Daarna was Nederland de bovenliggende partij en creëerde de ploeg van KNVB-coach Aron Winter enkele goede kansen. In de 70e minuut kreeg Nederland een penalty, maar doelman Bråtveit keerde de inzet van Van Bruggen. Een minuut later raakte Van Amersfoort de paal en later stuitte Dos Santos Souza nog op doelman Bråtveit toen hij alleen op doel afging. Uiteindelijk maakte Oranje in de 80e minuut de verdiende gelijkmaker. Bazoer schoot raak uit een vrije trap.

Winter: “Ik ben tevreden over de veerkracht van de jongens na de tegentreffer. We trokken het initiatief volledig naar ons toe en creëerden enkele goede kansen. Over negentig minuten hebben we onszelf tekort gedaan, maar dinsdag kunnen we het karwei afmaken. We gaan met vertrouwen toewerken naar het duel met Zwitserland.”

Statistieken

Sportpark Marsdijk, Assen
Eliteronde onder 19
Nederland – Noorwegen: 1-1
Scheidsrechter: Mr. Delerue (Frankrijk)
Toeschouwers: 2.850

Opstelling: Joël Drommel (FC Twente), Kevin Diks (Vitesse), Damian van Bruggen (Ajax), Jairo Riedewald (Ajax), Calvin Verdonk (Feyenoord), Abdelhak Nouri (Ajax), Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen), Riechedly Bazoer (Ajax), Bilal Ould-Chikh (FC Twente), Bart Nieuwkoop (Feyenoord) en Dabney Dos Santos Souza (AZ).

Wissels: 56. Van de Beek (Ajax) voor Nieuwkoop, 60. Kallon (FC Utrecht) voor Ould-Chikh en 70. Schuurman (Feyenoord) voor Van Bruggen.

Doelpunten: 52. Konradsen (Noorwegen) en 80. Bazoer.

Foto: Ons Oranje