Organisatie MXGP Assen ‘Ontzettend blij met 25.000 m3 zand’

DELEN

ASSEN – Een goede buur is beter dan een verre vriend, luidt het spreekwoord. Dus toen de organisator van de allereerste Motorcross Grand Prix Assen, Stichting MXGP Assen, bij het ministerie van defensie aanklopte stond zij niet voor een dichte deur.

Het TT Circuit waar het WK Motorcross van 28 en 29 augustus gehouden wordt, grenst aan het militair oefenterrein de Haar. ‘Toen we zochten naar zand om het evenement mogelijk te maken, bleek dat eigenlijk ‘om de hoek’ te liggen. Dit is een unieke kans om het WK Motorcross in Nederland te organiseren. We zijn ontzettend blij dat we circa 25.000 m3 zand mogen lenen om dit WK mogelijk te maken’, zegt Lee van Dam van de organisatie.

‘Volgende week vervoeren we het zand met tientallen vrachtwagens naar het TT Circuit. Het is heel veel zand, dus de vrachtwagens rijden af en aan. En na afloop van het evenement brengen we het zand weer terug. In september rijden er dus geen motoren meer op, maar oefenen de militairen er weer met hun materieel’.

De Motorcross Grand Prix van Nederland is een officiële ronde om het Wereldkampioenschap Motorcross 2015. De wedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Motorcross Grand Prix Assen, een initiatief van LDP International b.v. De gemeente Assen is mede-financier van het evenement.

Meer informatie of tickets? Klik hier!

Meer nieuws in en uit Assen? Volg ons op Facebook !