Organisator TT Speed Week dankt Assenaren

DELEN

Organisator TT Speed Week dankt Assenaren

Motoren, muziek, gezelligheid en saamhorigheid waren de succesvolle ingrediënten voor de eerste TT Speed Week in Assen. Meer dan 140.000 bezoekers zijn de afgelopen week naar de binnenstad van Assen gekomen, ruimschoots meer dan vorig jaar. Het publiek kon genieten van een gevarieerd programma, racedemonstraties en een uitgebreid muziek aanbod.

De motor is terug in de stad! Er was speciaal een KNMV goedgekeurd circuit van 3 kilometer aangelegd waar op 22 juni de TT City Racing en op 27 juni de MOTO City Racing plaatsvond. Vele motoren, maar ook grote namen zoals vijftienvoudig wereldkampioen Giacomo Agostini, Dakar specialist Frans Verhoeven en op beide evenementen Molenaar Racing, namen onder andere deel. De MOTO GP Meet & Greet, waarbij vele enthousiaste fans de kans kregen om onder andere MOTO GP coureurs Stefan Bradl en Carl Crutchlow te ontmoeten.

De diverse podia in de stad en ook het TT Dance Festival op de Havenkade hadden, met diverse aansprekende artiesten, een enthousiast publiek. Muzikale hoogtepunten waren het knallende optreden van Yellow Claw op TT Dance en het concert van Jovink en de Voederbietels. Zowel de Havenkade als het Acmesa terrein waren rond de klok van 01.00uur tot in de kleine uurtjes stampvol.

Organisator Robert Heilbron kijkt tevreden terug op de eerste TT Speed Week: ”Ik heb met al mijn kracht en kunnen gehandeld, met een groot hart voor de Assenaren, Assen en de TT. Ik hoop dat de mensen zich vermaakt hebben. Zelf heb ik alleen maar vrolijke en feestende mensen gezien. Ondanks de korte voorbereidingstijd is de eerste trede op de ladder gezet. Dank aan de Assenaren, Assen en de TT. Op naar de TT Speed Week 2015!”

Foto © Nieuws in Assen