Orgelconcert Johan Gerkes op Van Dam Orgel Jozefkerk Assen

DELEN

Assen – In de reeks zomerorgelconcerten is het donderdag 9 augustus de beurt aan Johan Gerkes. ’s Avonds om 20.00 geeft hij een concert op het orgel dat hij iedere zondag in de eredienst bespeelt. Hij speelt dus een thuiswedstrijd.

Het programma bestaat uit muziek uit de eerste helft van de 20e eeuw. Alfred Hollins (Concert Overture in c minor), Herbert Howells (Master Tallis’s testament) en het grote werk van Hendrik Andriessen (Sinfonia). Het concert wordt afgesloten met een drietal stukken van de Vlaamse componist Flor Peeters.

Johan Gerkes is geboren in Assen en heeft de afgelopen 45 jaar het orgel van de Jozefkerk in Assen bespeeld. Hij heeft gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen. Orgel bij Margreeth Prinsen en Wim van Beek en Harmonie-Fanfare Directie bij Peet van Bruggen. Gerkes werkt voornamelijk binnen de provincie Drenthe als dirigent van verschillende harmonie- en fanfareorkesten. Met vele van deze verenigingen heeft hij bijzonder goede resultaten behaald. Ook is hij actief als docent voor blaasinstrumenten.

Orgelconcert donderdag 9 augustus, 20.00 uur. Toegang € 10.00

Jozefkerk Assen
Collardslaan 2A
9401 GZ Assen