Oud-Assenaar Bjorn Boes opent FC Groningen Buurt Battle in Assen

DELEN

Oud-Assenaar Bjorn Boes opent FC Groningen Buurt Battle in Assen

Op 19 maart 2014 zal op het Pelikaanveld in de wijk Assen-Oost de kick-off van het project FC Groningen Buurt Battle plaatsvinden. De Kick-off wordt om 16:00 uur geopend door straatvoetballer en tevens oud-Assenaar Bjorn Boes. Hij geeft uitleg over het project, geeft een freestyle voetbalshow en is uit te dagen voor een 1 tegen 1 duel.

Net als voorgaande jaren wordt in de maanden maart en april de FC Groningen Buurt Battle georganiseerd. Dit jaar doet Assen voor het eerst mee aan het project van de Trots van het Noorden. Naast Assen doen er nog 9 andere wijken mee uit Hoogezand en Groningen.

De FC Groningen Buurt Battle staat bekend om de sociale samenhang binnen de wijk te vergroten. Het is een voetbalproject waarbij acht weken lang door de jongeren wordt getraind om uiteindelijk in het finaleteam van de wijk te komen. Het finaleteam mag het dan op de finaledag opnemen tegen de finaleteams uit andere wijken. Op deze manier wordt de jongeren een sportieve periode aangeboden waarbij meteen de gezondheid positief wordt beïnvloed.

Tijdens de Kick-off kunnen kinderen uit de wijk Assen-Oost gratis deelnemen.