Oud-Assenaar internationaal succesvol op e-commerce markt

DELEN

Woensdag 10 september vond in Bunnik voor de tweede keer in successie het Cross Border Event plaats. Een internationaal treffen voor personen en bedrijven die via het internet handelen in zowel Nederland als over de landsgrenzen.

Ruim 200 (internationale) ondernemers bezochten het event dat door oud-langebaanschaatser Ben van der Burg aan elkaar gepraat werd in de rol van ‘dagvoorzitter’. Van den Burg is overigens geen groentje in de wereld van e-commerce. Hij is specialist in het uitrollen van digitale (mobiele) innovaties, waarbij vragen aan de orde komen als: welk business model moeten we gebruiken, wat is de beste lancerings strategie, zit de gebruiker op deze innovatie te wachten, hoe zetten we social media in of hoe vergroten we het gebruik van onze service.

Oud-Assenaar Andreas Giese is de bedenker van het Cross Border Event. Met zijn succesvolle bedrijf Dexport heeft hij het concept in 2013 gelanceerd en met succes. “In 2013 was het event uitverkocht, ook dit jaar weer ‘full house’. Veel ondernemers willen toch over de grens gaan ondernemen op het internet, maar dit is veelal niet zo gemakkelijk dan men denkt. Vooral naar onze ooster buren hangen er veel voorwaarden aan een website of webshop. Indien je deze voorwaarden, waaronder  juridische voorwaarden, niet goed toepast hangen er claims boven je hoofd”, aldus de 35-jarige ondernemer, die thans woonachtig is in Zeist.

” Het is vooral stap voor stap gegaan. Niet overhaast ondernemen, steeds verder opbouwen en uitbouwen en vanaf het begin werken aan een goede marketing” Andreas Giese

Giese is een self-made ondernemer. Vanuit Assen en een studentenkamer in Groningen ooit begonnen en momenteel topspeler op het gebied van de Duitse e-commerce branche. “In 2003 startten ik met ondernemen op het internet, ik heb toen met een partner E-Marketing Support opgericht. Het vervaardigen van goed vindbare websites en deze vindbaar houden. Ik ben destijds ook verhuist naar Rotterdam, omdat ik daar meer mogelijkheden zag dan in het Noorden, zeker op het gebied van bedrijven die in de export zaten. Ik ben in 2006 begonnen met Dexport om ondernemers te helpen succesvol te ondernemen via het internet in met name Duitsland. Denk hierbij aan ‘branding’ opbouwen, maar ook de verkoop van onze klanten verhogen via het internet, een goed positie in zoekmachines als Google is dan essentieel”. Dit laatste gaat het bedrijf goed af, want grote namen als Shoebys, Sunweb, FonQ, ABN-AMRO, ING etc, etc staan in de uitgebreide portfolio.

Giese zit nu met zijn bedrijf in Bunnik, dit heeft een centrale ligging en het kantoor in Rotterdam werd gewoonweg te klein om de 15 personeelsleden te huisvesten. “Mijn bedrijf heeft een enorme groei gemaakt en ook onder de recessie hebben wij niet geleden”, verklaart Giese, die regelmatig te zien is in TV programma’s als Business Class en Ondernemers Zaken, maar ook is hij te vinden op elke grote beurs in Nederland en Duitsland en afgelopen woensdag op zijn eigen Cross Border Event. “Dit event heb ik bedacht met mijn team omdat wij heel veel vragen kregen van ondernemers om naast Duitsland ook te ondernemen in andere landen zoals België, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Zweden etc. Om iedereen te bedienen hebben wij op het event veel partners die ondernemers hierbij kunnen helpen en de weg wijzen. We hebben topsprekers zoals Jitse Groen van TakeAway, Simon Saneback van StylePit en Twan Rutten van FonQ, zij vertellen over hun succes en bieden ‘learnings’ aan”.

Giese is in ruim 10 jaar tijd een zeer succesvol ondernemer geworden zowel nationaal- als internationaal. Zijn motto wil hij tot slot graag delen “Het is vooral stap voor stap gegaan. Niet overhaast ondernemen, steeds verder opbouwen en uitbouwen en vanaf het begin werken aan een goede marketing”.

Foto: Andreas Giese ( L ) – Ben van der Burg ( R ) © Nieuws in Assen