Oud speler hoofdsponsor bij FC Amboina

DELEN

ASSEN – Dzenan Sarkinovic heeft zich onmiddellijk gemeld bij FC Amboina toen hij vernam dat er een doorstart kwam. “Ik heb altijd met plezier bij FC Amboina gevoetbald. De jongens ken ik en ik gun hen een doorstart. Toen ik hoorde dat er een nieuw bestuur op zat ben ik gelijk komen kijken tijdens de eerste training voor de zomervakantie. We hebben gelijk zaken gedaan”.

Dzenan heeft twee seizoenen bij FC Amboina gespeeld. In zijn laatste seizoen 13/14 was hij goed voor 43 goals. Daarna maakte hij de overstap naar FC Assen, een tweedeklasser. Daar heeft hij een basisplaats bemachtigd, door in een wedstrijd binnen 30 minuten 5 goals te scoren. Dat seizoen werd hij topscorer.

Begin dit jaar is hij gestart met DZN Autodrome. Waarmee hij zich richt op de exclusieve markt. Liefhebbers uit binnen- en buitenland komen de exclusieve bolides bij hem bewonderen en afnemen. Hij importeert ze uit Duitsland. Dit najaar opent hij DZN Autoclean. Een wasstraat waarbij de klant zijn wachttijd ten volle kan benutten door de aanwezige faciliteiten in de wachtruimte.

Dennis Tahapary, het kersverse bestuurslid tevens commerciële man binnen FC Amboina, is zeer verheugd over de hoofdsponsor. “Met deze financiële impuls voorziet DZN Autoclean &Autodrome ons zondag team van alles wat nodig is. We zijn er erg blij mee en de spelers ook”.

Aanvoerder Rafael Soumeru beaamt dat, terwijl hij het nieuwe shirt showt: “Leuk als een oud speler op deze manier iets terug doet voor de club. Die steun hebben we hard nodig”. Hij maakt bewust een stap terug van een tweedeklasser (V.V. LTC) naar een vijfdeklasser. “FC Amboina is gewoon mijn club, Ik heb niet geaarzeld toen ik hoorde dat met nieuwe mensen de club weer wordt opgebouwd”.

FC Amboina speelt vanavond om 18:45 uur haar tweede bekerwedstrijd tegen EHS ’84 op sportpark De Hoogte. Naast DZN Autoclean & Autodrome is VVV Dit is Assen! co-sponsor van FC Amboina.

Op de foto van links naar rechts: Rafael Soumeru, Dzenan Sarkinovic en Dennis Tahapary.