Oude Jamathi racemotoren rijden mee in de TT NightRide!

DELEN

Assen – Op vrijdagavond 29 juni 2018 (start om 19.30 uur) wordt het centrum van Assen weer opgeschud door het geluid van zo’n 1000 ronkende motoren. Duizenden toeschouwers staan aan de kant om alle deelnemers met luid applaus te begroeten en warm te onthalen.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Paul Lodewijkx op zijn Jamathi de TT van Assen won in de 50-cc klasse. Om dit heuglijke feit te vieren rijden er dit jaar vijf originele Jamathi racemotoren en een aantal bromfietsen uit de zestiger jaren, vooraan in de TT NightRide. Ook bijzonder dit jaar is de deelname van een tiental BSA-motoren, bestuurd door o.a. Egbert Streuer en Jaap Geerts.

Startlocatie de Bonte Wever
De start vindt wederom plaats vanaf de nieuwe parkeerplaats van de Bonte Wever gelegen aan de Europaweg. Deze parkeerplaats kan via de hotelingang bereikt worden. Publiek is daar de gehele dag welkom. Vanaf 12.00 uur vindt daar namelijk ook de start plaats van de jaarlijkse TT Toertocht, waar ook een paar honderd motorrijders aan deelnemen.

Route TT NightRide
Broeklaan – Hoofdlaan – Hertenkamp – Beilerstraat – Zuidersingel – Oostersingel – Noordersingel – Gedempte Singel – Weiersstraat – Vaart Z.Z. – Witterstraat – Rode Heklaan, waarna de tweede rond wordt gereden.