Oude tijden herleven tijdens de MXGP Assen

DELEN

ASSEN – De Venko Groep laat in samenwerking met Van Venrooy Dakbedekking eenmalig oude gouden tijden herleven door het Venko Racing Team aan de start te laten verschijnen van de Motocross Grand Prix, MXGP Assen, op het omgebouwde TT Circuit van Assen op 29 en 30 augustus.

Voor het eerst sinds de jaren 80 en 90 staat het Venko Racing Team weer eenmalig aan de start, in karakteristieke retro Venko kleding, maar met nieuw talent. Een must-see voor de motorliefhebber! Ook het omgebouwde TT circuit van Assen is een kijkje waard! Het wordt namelijk omgetoverd tot één grote zandbak.

Venko Racing Team

De motorliefhebber zal het zich nog wel herinneren: In de jaren 80 was het Venko-Honda team een begrip in de motorcross. Een team dat in de bloeiperiode van het Nederlandse motorcross talenten als Dave Strijbos, Gert-Jan Van Doorn, Pedro Tragter, Edwin Evertsen, Kees van der Ven en anderen voortbracht. Het was het meest succesvolle motorcrossteam, en enige professionele ‘niet’ fabrieksteam van Nederland, opererend op het hoogste niveau (MXGP).

Venko is 40 jaar geleden opgericht door de heren A. van Venrooy en H. Koster. Hierdoor kennen Venko en Van Venrooy Dakbedekking een lange gezamenlijke historie. Ter gelegenheid van het 40jarig bestaan van Venko bundelen Van Venrooy en Venko, weer hun krachten door het Venko Racing Team eenmalig te doen herleven. Het huidige motorcrossteam  Gebben van Venrooy Kawasaki Racing Team, gaat voor deze gelegenheid geheel in “retro” Venko stijl aan de start als Venko Racing Team. Het karakteristieke witte shirt met rode opdruk zal te bewonderen zijn tijdens het GP weekend in Assen!

Motocross Grand Prix wereldkampioenschap op het TT Circuit van Assen: een zeer bijzondere gebeurtenis en één van de grootste evenementen in het Noorden. De MXGP is het hoogst haalbare toernooi in de motorcross. Meer dan 20 verschillende nationaliteiten zullen dan ook aan de start verschijnen dit weekend.

Het TT Circuit wordt hierbij volledig aangepast. Zoals u wellicht weet is dit circuit bestemd voor wegraces en vond er onlangs nog de populaire TT van Assen plaats. Voor een motorcross parcours is er zand nodig, heel veel zand. Dit zand wordt geleend van Defensie wiens terrein grenst aan dat van het TT Circuit. Het motorcross parcours wordt op dit moment aangelegd over het bestaande wegracecircuit.  Hiermee is Assen het eerste circuit in de wereld die zowel de MotoGP als de MXGP faciliteert. Een uniek spektakel dus!

Venko Racing Team aanmoedigen? 

De MXGP vindt 29 en 30 augustus plaats op het TT circuit van Assen. 29 augustus zijn de tijdtrainingen en kwalificaties, 30 augustus de races. U kunt meer informatie vinden op www.mxgp-assen.com. Wilt u kans maken op een retro VENKO crossshirt? Kijk dan op de Facebook pagina van het Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing Team.

Foto: JTS Fotografie -Venko Racing Team