Oude tijdens herleven in Assen ‘Huldiging wereldkampioen zijspannen’

DELEN

ASSEN – Precies 29 jaar nadat zijn vader Egbert Streuer, met bakkenist Bernard Schnieders, zijn derde WK-titel had behaald, zorgde zoon Bennie voor een unicum door de vierde gouden medaille voor de familie binnen te halen. 

Egbert Streuer (61) is onbetwist de succesvolste Nederlandse zijspancoureur aller tijden. Bijgestaan door bakkenist Bernard Schnieders werd hij wereldkampioen in 1984, 1985 en 1986. In de vijf daarop volgende jaren stond hij in de eindklassering steeds in de top drie. De zijspanklasse maakte in die tijd nog volop deel uit van het wereldkampioenschap wegrace en er was veel concurrentie. Streuers voornaamste rivalen waren Rolf Biland, Steve Webster en Alain Michel. In totaal behaalde Streuer 22 Grand Prix overwinningen, waarvan 15 met Bernard Schnieders.

Bernard Schnieders overleed op 47-jarige leeftijd, 21 oktober 2005, aan een slopende ziekte.

Egbert Streuer, Bernard Schnieders
Egbert Streuer (l), met bakkenist Bernard Schnieders (r)
Bennie Streuer en Geert Koerts 

Op 23 augustus wist de zoon van Egbert; Bennie Streuer samen met bakkenist Geert Koerts op het circuit van Oschersleben in Duitsland de geschiedenis te herhalen. Streuer en Koerts werden wereldkampioen zijspannen 2015. De Nederlandse combinatie had aan een tweede plaats, achter titelverdedigers Reeves en Cluze, voldoende om de eerste mondiale titel in hun loopbaan te bemachtigen.

Huldiging Streuer en Koerts Assen 

Vrijdagavond 4 september worden Bennie Streuer en Geert Koerts gehuldigd in het centrum van Assen. Vanaf 20.00 uur wordt het wereldkampioensduo in de schijnwerpers gezet op een speciaal podium in de Brinkstraat in Assen, tegenover Hotel de Jonge. Diverse personen, waaronder wethouder Albert Smit van de Gemeente Assen en de voorzitter van de Motorclub Assen en Omstreken Henri Wolters, zullen Streuer en Koerts toespreken.

Rond 19.40 uur vertrekt een stoet met motoren vanaf het Koopmansplein via Weierstraat, Marktstraat, Kruisstraat, Gedempte Singel naar Hotel de Jonge. De kampioenen worden gereden in racezijspannen door hun collega-zijspancoureurs Hilbert Talens (Assen) en Kees Endeveld (Grolloo).

Op de Brinkstraat zal muziek aanwezig zijn en er worden beelden getoond van de WK-zijspanrace op het circuit van Oschersleben in Duitsland waar het tweetal wereldkampioen werd.

De presentatie is in handen van ‘Mister TT’ Jaap Timmer.

Foto’s exclusief voor Nieuws in Assen. Met dank aan © Red Rheino Pictures.