Oude Witterbrug Assen verhuist naar Kloosterveen

DELEN

Als onderdeel van de FlorijnAs maakt Assen het Kanaal weer bevaarbaar voor de recreatievaart. Aannemer BAM Civiel Noordoost start binnenkort met de aanleg van de eerste beweegbare fietsbrug op de hoek Vaart/Kanaal. De huidige Oude Witterbrug verhuist deze maand naar Kloosterveste. De brug krijgt daar een plek bij de kruising Vestesingel/fietspad Hertenlaan.

De aanleg start met het aanbrengen van damwanden en het verplaatsen van de Oude Witterbrug. De huidige fietsroute langs de Vaart is dan tijdelijk buiten gebruik. Fietsers en voetgangers worden met gele borden omgeleid. U kunt gebruik maken van de route via Vaart ZZ of de route Sluisstraat – oversteken over de nieuwe sluis – Alteveerstraat. De woningen rondom de brug blijven bereikbaar tijdens de bouw.

Fietsbruggen Venestraat/Molenstraat

In juli begint ook de aanleg van de draaibruggen aan de Venestraat en Molenstraat. Dit werk wordt in twee fasen uitgevoerd door aannemer Jansen Venneboer. Eerst vervalt alleen de Venestraat en gaat de omleiding over de bestaande brug aan de Molenstraat.

Na 2 maanden begint de tweede fase en gaat de omleiding over een noodbrug. Beide bestaande bruggen zijn dan niet te gebruiken. De bestaande brug aan de Venestraat wordt hiervoor een stukje opgeschoven en gaat dienst doen als noodbrug. Fietsers worden met gele borden omgeleid.

Foto © Nieuws in Assen