Ouders gezocht voor ouderplatvorm Volgbaar Onderwijs

DELEN

Assen – Welke ouder stelt zich nooit de vraag of school wel bij zijn kind past? Niet of het op de juiste school zit, maar de school als instituut. Zijn er daarom verschillende schooltypen als Montessori scholen en Vrije scholen? Past de school van vandaag eigenlijk wel bij de kinderen van vandaag? We hebben sinds augustus 2014 passend onderwijs en sinds juli 2016 zelfs het recht op inclusief onderwijs om op onderwijsbehoeften van kinderen in te spelen. Wat maakt nu dat een kind goed ontwikkelt?

Het Ouderplatvorm Volgbaar Onderwijs (voorheen HAVOPlus) organiseert op 3 april a.s een avond met het thema “Help, mijn kind past niet in het onderwijs”.

Voor deze thema-avond komt Emiel van Doorn om zijn licht te laten schijnen over de match tussen kind en onderwijs. Wat bepaalt of een kind op school past? Emiel is verbonden aan de Stichting ter Bevordering van de Cognitieve Ontwikkeling (StiBCO). Al meer dan 25 jaar weet hij ouders en leerkrachten te raken met zijn visie op leren en de praktische uitwerking daarvan. Kom naar onze thema-avond en laat u ook inspireren.

Het ouderplatform heeft zich de afgelopen 13 jaar ingezet voor ouderparticipatie in en het volgbaar maken van het onderwijs. Met name in het Basis, Voortgezet Onderwijs en het MBO. Om als ouders ook in de toekomst gehoord te blijven worden, bent u van belang. Sluit u aan bij het ouderplatform! Samen staan we sterker.

De ouders van het eerste uur zijn in het MBO, HBO en op de Universiteit aangeland en willen daar mee verder. Wij zoeken daarom ouders die zich voor het Basis en Voortgezet Onderwijs willen inzetten.

Wanneer: maandag 3 april 2017
Aanvang: 19.30 uur, zaal open 19.15 uur
Eindtijd: 21.30 uur, zaal sluit 22.00 uur

Waar: Raadszaal van de gemeente Assen, Noordersingel 33, Assen
Parkeren: P garage onder het gemeentehuis
OV: vanaf treinstation ca 10 minuten lopen

Voor wie: Ouders van kinderen 4 tot 28 jaar,
Door wie: Ouderplatform Volgbaar Onderwijs (voorheen HAVOplus)

Inhoud: Onderwijs en ouderinvloed.

Spreker: Emiel van Doorn (STiBCO.nl)

Graag aanmelden op secretariaat@volgbaaronderwijs.nl
Bekijk onze website http://volgbaaronderwijs.nl