Ouderwets tweetaktgeluid bij MXGP Assen in EK125cc

DELEN
Ouderwets tweetaktgeluid bij MXGP Assen in EK125cc

ASSEN – Tijdens de MXGP Assen, op 29 en 30 augustus, strijden ‘s werelds beste motorcrossers om WK-punten in de MXGP- en MX2-categorie. Daarnaast komt een speciale ‘veteranenklasse’ aan de start en worden er wedstrijden verreden in het Europees kampioenschap 125cc, 150cc en 250cc.

125cc enige tweetakt klasse

We moeten terug naar het jaar 1995 voor de laatste 125cc WK Motorcross wedstrijd in Drenthe. Toen was het de Italiaan Alessandro Puzar op de ‘Magic Honda’ die als eerste over de finish kwam tijdens de ‘Grote Prijs van Norg’. Nu precies 20 jaar later reist het motorcrossspektakel in zijn geheel af naar Drenthe, ditmaal naar Assen, de hoofdstad van de provincie. En ook anno 2015 komen er nog tweetakt machines aan de start! Het Europees kampioenschap 125cc is de enige klasse in Assen waar enkel tweetaktmotoren aan de start verschijnen en staat bekend als opstapklasse naar het echte werk. Ook het pas 17- jarige Nederlandse talent Davy Pootjes, onlangs opgenomen in het fabrieksteam van KTM, is groot geworden in de 125cc.

Sterk deelnemersveld EK 125cc

De 125cc staat bekend als een hard bevochten categorie waarin de rijders erop gebrand zijn zich in de kijker te rijden. In Assen wordt een bijzonder sterk deelnemersveld verwacht;  het fabrieksteam van KTM komt zelfs met drie 125cc-rijders: Conrad Mewse , Jorge Prado – Garcia en Josiah Natzke. Ook Kim Savaste, die vorig jaar nog Wereldkampioen 85cc werd, komt naar Assen om deel te nemen aan het EK 125cc. Hij neemt team genoot Ivan Petrov mee. Het Belgische talent Jago Geerts van het Sahkar KTM team is de Europees kampioen 85cc van 2014 en de Nederlander Roan van de Moosdijk, die tweede werd in het EK, stapt voor 2015 ook over naar de 125cc-categorie. Andere Nederlanders in het EK125cc zijn Noud van Kraaij van het HSF Logistics team en Marcel Conijn. Conijn en Van de Moosdijk maken beide deel uit van de Internationale KNMV selectie.

Kaarten bestellen voor de MXGP Assen TT Circuit

Kaarten voor de MXGP zijn direct bij de evenementorganisatie te bestellen. Alle kaarten geven toegang tot de tribunes.