Overvallen supermarkten Assen vanavond in Opsporing Verzocht

DELEN

Dinsdagavond 27 januari besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de twee overvallen in november 2014 op supermarkten in Assen. Er wordt beeldmateriaal getoond van een overvaller. De politie vermoedt dat beide overvallen door dezelfde man gepleegd zijn.

Wat is er gebeurd

Op woensdag 5 november rond 21.30 uur werd de Supercoop aan de Rondgang in Assen overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest een medewerkster geld aan de overvaller geven. Ook graaide hij zelf geld uit de kassalade. De man is lopend gevlucht in richting van de cafetaria aan de Traverse en daarna richting de sporthal op de Vestesingel. Vanaf daar vluchtte hij verder op een fiets.

Zo´n twee weken later sloeg vermoedelijk dezelfde overvaller nogmaals toe. Op dinsdag 18 november rond 20.00 uur overviel hij de Albert Heijn aan de Bremstraat in Assen. Ook hier hebben medewerksters onder bedreiging van een vuurwapen geld afgegeven. Vanuit de winkel liep de verdachte richting de Aldi en verdween door het steegje tussen de snackbar en de kapper. Vanaf daar is het onbekend in welke richting hij is verdwenen en of hij een vervoersmiddel gebruikte.

De beelden van de verdachte zijn eerder deze maand op politie.nl gezet.

Signalement

Het gaat om een mogelijk licht getinte man van ongeveer 20 a 30 jaar oud. Hij was tussen de 1.70 en 1.80 mtr groot. Hij heeft een normaal postuur. Hij sprak Nederlands met een licht accent. Hij droeg een donkere jas en een spijkerbroek. Bij beide overvallen dreigde de overvaller met een vuurwapen. Op de bewakingsbeelden is het gezicht van de overvaller helaas niet te zien.

Uitzending en tips

Opsporing Verzocht begint dinsdag 27 januari om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is de dag na de reguliere uitzending om 11.40 uur op NPO 2. Herkent u de man of heeft u meer informatie over de overvallen? Bel de Opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.