OW Cup zaterdag 5 april van start TT Circuit Assen

DELEN

OW Cup zaterdag 5 april van start TT Circuit Assen

Het circuit in Assen is bij veel mensen bekend vanwege de TT op de laatste zaterdag van juni. Buiten deze grote races om worden er ook andere evenementen georganiseerd, waaronder de Open Wegrace Cup, in de volksmond de OW Cup genoemd. Het is een zgn. breedtesport, bedoeld voor rijders die zonder al teveel kosten willen deelnemen aan een wedstrijd. Toch zijn er diverse noodzakelijke kosten om het rijden mogelijk te maken. Teams zijn dan ook altijd hard op zoek naar sponsoren.

Vrijdagavond werd bij DIA Licht, Geluid en Beeld een teampresentatie gehouden. Het bedrijf uit Assen sponsort namelijk Joey Louwes, coureur van het JL-Racingteam. Joey zal komend seizoen het NK Supercup 600 rijden, een klasse van de OW Cup. Dit jaar heeft Joey de stap kunnen maken naar een eigen team, met een Honda CBR600RR machine. Hiervoor heeft hij één jaar bij het Erison Racingteam uit Almelo gereden. Ook heeft hij twee jaar ervaring kunnen opdoen in de Honda Moriwaki GP3 Junior Cup van Ten Kate Racing.

De eerste OW cup staat gepland voor zaterdag 5 april. Zoals gewoon is de OW Cup altijd gratis toegankelijk. Publiek is van harte welkom op dit zeer toegankelijke evenement.

Voor meer informatie over de OW Cup en de datums, klik hier !

Foto – Tekst: Monique Babtist