Paasfeest rond het Duurzaamheidscentrum Assen

DELEN

Assen – Laagdrempelig, actief, speels, verrassend, uitdagend, leerzaam, gratis en vooral leuk: dát is een bezoek aan het Duurzaamheidscentrum Assen. Voor jong en oud, voor schoolklassen en als uitje in je vrije tijd (bijvoorbeeld een familiedag), voor bezoekers uit de regio of van ver, elke dag van 09.00 tot 17.00 uur.

Activiteit tweede Paasdag
Op maandag 17 april (Tweede Paasdag) organiseren we van 11.00 tot 16.00 uur, een leuke inloopactiviteit voor jong en oud. Iedereen is welkom in het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, 9401 SL Assen (parkeren bij Stadsbroek 11). Deelname is gratis.

Nog even en dan is het zo ver: de paashaas heeft weer eieren verstopt! Dit jaar is er zelfs een gouden ei verstopt, vind deze en je maakt kans op een leuke prijs. Naast het eieren zoeken op een verantwoorde en duurzame manier, kun je jezelf ook laten schminken, knutselen en met de paashaas op de foto.

Wil je meer weten over eieren, bezoek dan de speciale tentoonstelling die in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds tot stand is gekomen. Deze laat zien welk soorten eieren er allemaal zijn. In alle kleuren en maten! Wist je dat niet alleen vogels eieren leggen?

In het Duurzaamheidscentrum is altijd wat te doen. Zo draaien er regelmatig films over natuur en duurzaamheid en is er op dit moment een tentoonstelling over de wolf. Er zijn uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. Ook als er geen georganiseerde activiteiten zijn, liggen er verschillende speurtochten gratis voor u klaar.
Een bezoek aan het centrum is heel goed te combineren met een bezoek aan de kinderboerderij of een heerlijke wandeling door het Asserbos. Wandelroutes liggen gratis voor u klaar in het Duurzaamheidscentrum.