Pannenkoekschip moet wijken voor TT Festival 2016

DELEN


2Divorce Assen

ASSEN – Het TT Festival kan nog meer bezoekers verwerken in 2016. Nu de Dutch TT voor het eerst in de historie op de zondag wordt verreden, wordt het TT Festival 2016 een feest van vier dagen in de binnenstad van Assen.

Om de grote bezoekersaantallen kwijt te kunnen wordt er een extra podium op de Vaart gemaakt met behulp van pontons. Hiervoor moet het Pannenkoekenschip wijken. Aan de Oostersingel, ter hoogte van het Drents Archief, wordt een extra podium over de sloot gebouwd.

Het podium wat in voorgaande jaren aan de kop van de Vaart stond vindt nu een nieuwe plek op de Markt. In totaal zijn er tijdens het TT Festival negen podia te vinden in de binnenstad van Assen. Ook het motorvermaak is weer te vinden tijdens het festival, de Weiersstraat wordt hiervoor gebruikt.

TT Festival 2016

De gemeente zal dit jaar 270.000 euro beschikbaar stellen en ook de Provincie draagt een bedrag van 85.000 euro bij. Het TT circuit zal zo’n 10.000 euro in het TT Festival 2016 investeren.

De verwachting is dat per avond circa 80.000 bezoekers de binnenstad zullen bezoeken. Om het Festival verantwoord te laten verlopen is een andere indeling van de podia van belang. Op maandag 11 januari is er een overleg met de horecaondernemers van Assen om te bespreken wie welk muziekpodium tot zijn verantwoordelijkheid zal rekenen. Welke artiesten het Festival zullen bezoeken is tot op heden nog niet bekend.

86e Dutch TT voor het eerst op zondag

De wedstrijddag van de Dutch TT wordt vanaf 2016 op de laatste zondag in juni verreden. Het TT bestuur heeft in juni vorige jaar, na een zorgvuldige en nauwkeurige afweging van alle voor- en nadelen, besloten om met ingang van komend jaar de wedstrijddag van de zaterdag naar de zondag te verplaatsen.

Voor de toekomst van het TT Circuit, het behoud van de Moto GP en de motorsport in Nederland heeft dat een positief effect. Door met ingang van 2016 te kiezen voor de zondag wordt een groter bezoekersaantal verwacht. In het huidige vrijetijdspatroon in Nederland is een topsportevenement op de zondag aantrekkelijker dan op zaterdag. Daarnaast is er op zondag meer media-exposure voor deze topsportevenementen en daar zal de Dutch TT zeker van gaan profiteren.

Bowlen in Assen