Parkeerbeleid Assen volgend jaar geëvalueerd

DELEN
Verruiming parkeertijden gemeente Assen

ASSEN – De gemeente Assen heeft het parkeerbeleid behoorlijk op de schop gegooid. Het parkeren op straat is ten opzichte van het parkeren in een van de zeven parkeergarages in Assen duurder geworden.  Ook de tijden voor betaald parkeren op straat zijn uitgebreid. Sinds 1 januari 2015 geldt er betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Het parkeertarief is nu nog € 2,00 per uur, maar gaat geleidelijk oplopen naar € 2,40 per uur in 2018.

In het kernwinkelgebied mag u nog maximaal 30 minuten parkeren. Het gaat hierbij om de volgende straten: de Kloekhorststraat, Groningerstraat tussen Rolderstraat en Kloekhorststraat, Brink, Brink (Kloosterhof), Brinkstraat, Nieuwe Huizen, Oude Molenstraat (weggedeelte), Ceresstraat (achter Forum), Mercuriusplein, Minervalaan, Cereshof, Weiersstraat (achter Koopmansplein).

Het Veemarktterrein waar men tot voor kort gratis kon parkeren , is per 1 januari ook betaald parkeren geworden.  Hier geldt een tarief van € 1,30 per uur met een maximum van € 5,- per dag.

“ Het gewijzigde parkeerbeleid is voor iedereen wennen en dat heeft tijd nodig. Vanzelfsprekend worden de effecten van het beleid door de gemeente nauwlettend gevolgd” Wethouder Harmke Vlieg

Het parkeerbeleid van de gemeente Assen heeft de afgelopen tijd behoorlijk onder vuur gelegen. Het Veemarktterrein is nagenoeg leeg en forensen parkeren hun auto massaal in omliggende woonwijken. Daarnaast is er een grote toename van parkeerders op parkeerterrein bij het NS Station en de parkeerplaats bij het Wilhelmina Ziekenhuis. Het wegblijvend van bezoekers naar de binnenstad van Assen wijden veel mensen op social media aan het huidige parkeerbeleid.

Parkeerbeleid Assen is voor iedereen wennen

Volgens wethouder Harmke Vlieg  (Christen Unie)  is het gewijzigde parkeerbeleid voor iedereen wennen ,, Het parkeerbeleid zoals dat vanaf 1 januari in Assen van kracht is, is tot stand gekomen in overleg met diverse partijen, waaronder de binnenstad winkeliers (MKB). Zij hebben in de voorbereidings-fase aangegeven in te kunnen stemmen met de maatregelen zoals die met ingang van 1 januari zijn ingevoerd. Het gewijzigde parkeerbeleid is voor iedereen wennen en dat heeft tijd nodig. Vanzelfsprekend worden de effecten van het beleid door de gemeente nauwlettend gevolgd. En hebben inmiddels een aantal technische bijstellingen plaatsgevonden”, aldus Vlieg.

Veel voorstanders zijn er op het huidige parkeerbeleid niet te vinden. Grote vraag is of de gemeente Assen dit beleid blijft hanteren of dat het drastisch zal worden bijgesteld. Voor dit laatste zal iedereen nog het nodige geduld moeten opbrengen. ,,Voor een evaluatie met betrekking tot alles aspecten van het parkeerbeleid is een periode van twee maanden echter te kort. Die evaluatie zal volgend jaar plaatsvinden”, zo laat de wethouder aan onze redactie weten.