Parkeerbeleid in Assen heeft zijn weerslag

DELEN
Parkeerbeleid in Assen heeft zijn weerslag

ASSEN – Het parkeerbeleid in Assen is sinds 1 januari 2015 drastisch gewijzigd. Betaald parkeren op het Veemarktterein, parkeren op de straat wordt duurder, parkeergarages die voller moeten. Het ‘beleid’ heeft een behoorlijke impact.

Het huidige parkeerbeleid heeft ook zijn weerslag op een supermarkt aan het Kroonwerk in Assen. Normaal kregen klanten bij aankoop van hun boodschappen bij € 15,- een uitrijkaart (korting) voor het parkeren in Interparking Citadel, maar onlangs is dit door de supermarkt verhoogd naar € 25,-

Meneer W. winkelt met enige regelmaat bij dit filiaal van Duitse origine. Toen hij dinsdagavond rond 18.30 uur zijn boodschappen had laten scannen bij de kassa moest hij € 24,87 betalen. Dit deed hij en vervolgens vroeg de man om een uitrijkaart. ,,Helaas kan ik u die niet geven, want u krijgt pas een uitrijkaart bij € 25,-“, was het antwoord van de kassière.

Meneer W. laat daarop weten er een stuk chocolade bij te nemen, wat bij de kassa in het rek wordt aangeboden, om zodoende het tekort van € 0,13 aan te vullen. Het antwoord van de kassa medewerkster: ,,Ik kan u dan nog geen uitrijkaart geven, want dit is een aparte betaling”.

Als het gemeentelijk parkeerbeleid de consument de binnenstad al niet uitjaagt, dan is het de winkelketen met 100% klantvriendelijkheid wel! Meneer W. heeft zijn aankoop bedrag teruggevraagd en is de boodschappen elders in Assen gaan halen, waar het parkeren overigens geheel gratis was. De supermarkt aan het Kroonwerk laat hij in het vervolg links liggen.

* Uiteraard hebben wij de supermarktketen om een reactie gevraagd. Helaas geen bericht! De echte naam van Meneer W. is bij de redactie bekend.