Parkeergarage De Nieuwe Kolk blijft ergernis

DELEN
Ventilatoren parkeergarage De Nieuwe Kolk zorgen wederom voor overlast

ASSEN – Sinds drie jaar zijn de appartementen boven De Nieuwe Kolk in Assen bewoond. Deze jaren zijn voor een aantal bewoners niet zonder slag of stoot verlopen. Vooral niet voor de bewoners die op de eerste verdieping een appartement huren van Actium Wonen.

De overlast boven de in- en uitritten van de parkeergarage, onder de appartementen, zijn met schering en inslag ergernis nummer één in het complex aan de Alteveerstraat: ,,In het verleden zijn hier grote problemen geweest met het in- en uitrijden van auto’s. Het constante lawaai van de auto’s die over een gietijzeren plaat reden hield hier menigeen uit de slaap”, aldus één van de bewoners.

Het heeft ongeveer acht maanden geduurd voordat Actium Wonen en de eigenaar van de parkeergarage, de gemeente Assen, met een oplossing kwamen: ,,Dat was een stukje rubber van een paar centimeter die het euvel binnen een paar minuten deed oplossen”.

“ Het woongenot wordt je hier regelmatig ontnomen. Het wordt tijd dat men na al die jaren eens serieus stappen onderneemt ten aanzien van deze overlast”

De ventilatoren in de parkeergarage zorgen nog steeds voor overlast: “Het zijn gigantische ventilatoren die doen denken aan vliegtuigmotoren. Regelmatig slaan ze aan, op de meest vreemde tijden, om de uitlaatgassen uit de parkeergarage te blazen. Door de betonnen constructie geleid het geluid van deze ventilators door tot in de appartementen”.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bewoners weer uit hun slaap gehouden: “Rond de klok van vijf werden we wakker van het gebrom van de ventilatoren. Ja…kun je bellen naar de gemeente, die maken er een melding van…ze vragen wel om je telefoonnummer, maar iets terug horen…. Het beheer van de garage kun je ook aanspreken, maar die verklaren je bij voorbaat al voor gek. Nee…je voelt je niet serieus genomen”.

Parkeergarage De Nieuwe Kolk bron van ergernis

Niet alleen het gebrom in de appartementen vormt een bron van ergernis. “De in- en uitrijdende auto’s zijn nog steeds te horen, maar ook als er vrachtwagen moeten laden en lossen en de toegangsdeuren van De Nieuwe Kolk omhoog gaan…piept en knarst het door je hele huis. Dit op de dag, maar ook in de nacht, want na een voorstelling worden de ingeladen toneeldecors, geluidsspullen e.d. weer naar buiten gereden”.

De ‘geluid’ isolatie van de appartementen lijkt niet voldoende; ,,Hier is al eens met de Actium contact over geweest, maar dit wezen ze van de hand. Alles voldoet aan de norm en dan ben je uitgepraat. Het woongenot wordt je hier regelmatig ontnomen”.