Parkeerterrein De Nieuwe Kolk bron van inkomsten

DELEN

Het parkeerterrein achter De Nieuwe Kolk in Assen lijkt voor een aantal mensen van de 65 aangrenzende appartementen een ‘goudmijntje’ te zijn. Het afgesloten parkeerterrein is eigendom van Actium Wonen en uitsluitend toegankelijk voor huurders van Actium in De Nieuwe Kolk. Iedere bewoner(ster) heeft een afstandsbediening om de slagboom te bedienen. De parkeerplekken zijn niet gekoppeld aan een appartement en bewoners hebben dus geen vaste parkeerplek. Er zijn een aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor mindervaliden, die door de Actium worden toegewezen.

Op de parkeerplaats staan, naast de auto’s van de bewoners, dagelijks veel auto’s die niet toebehoren aan bewoners van de appartementen, maar aan bedrijven, ondernemers uit de binnenstad van Assen en voertuigen van familie- en kennissen. Enkele bewoners die niet beschikken over een auto zouden volgens ingewijde bronnen hun afstandsbediening per maand verhuren dan wel vergeven hebben aan familie- of kennissen.

Daarnaast biedt de parkeerplaats voor een enkeling ruimte om de aanhangwagen, caravan of bedrijfsauto te stallen. De toegang naar het parkeerterrein schijnt ook regelmatig geblokkeerd te zijn door aanwonenden, die hun auto parkeren op dit stuk privéterrein, echter hebben zij een vergunning voor de Alteveerstraat en niet voor het straatje naar het stuk privéterrein.

Actium Wonen is echter op de hoogte en laat uit monde van Marleen Piek weten “Wij zijn bekend met de parkeersituatie bij de Keerweer en Alteveerstraat. Onze wijkconsulent ziet hier op toe. Er zijn verschillende maatregelen getroffen en acties uitgezet door zowel Actium als de politie”.