Parkeren in Assen: Bonnenregen voor Asser ondernemers

DELEN
Parkeren in Assen: Bonnenregen voor Asser ondernemers

ASSEN – De gemeente Assen heeft haar parkeerbeleid voor 2015 drastisch gewijzigd. Het parkeren op straat is ten opzichte van het parkeren in de parkeergarage duurder geworden. In 2014 was het tarief twee euro per uur. Dit tarief loopt geleidelijk op naar € 2,40 per uur in 2018.

Vanaf 1 januari 2015 is betaald parkeren van kracht op maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Daarbij geldt dat in het kernwinkelgebied maximaal 30 minuten geparkeerd mag worden. Ook het parkeren op het Veemarktterrein is vanaf 1 januari 2015 niet meer gratis. Bezoekers betalen nu € 1,30 per uur met een maximum van € 5, – per dag. Het dagtarief in alle zeven parkeergarages van Assen is € 6, –

Parkeren in Assen: MKB Binnenstad enthousiast

De gemeente liet eind vorig jaar weten dat dit alles is besproken met ondernemers uit de binnenstad. In een persbericht stond destijds te lezen ,,Het MKB Binnenstad is enthousiast en ziet vooral het maximale dagtarief van 6 euro voor de parkeergarages als zeer concurrerend ten opzichte van het parkeren in omliggende steden”.

Tarieven en handhaving opgeschroefd

Niet alleen het parkeerbeleid is op de schop gegaan, het lijkt erop of de gemeente Assen de handhaving ook heeft opgeschroefd om zodoende het winkelend publiek, ondernemers e.d. te dwingen in o.a. een parkeergarage te gaan staan. Afgelopen zondag kregen vier ondernemers in Assen, op dezelfde plek aan de Weiersstraat, een boete wegens fout parkeren.

,,Ik parkeer al meer dan 30 jaar op dezelfde plek, nog nooit eerder kreeg ik een parkeerboete. Nu regent het bonnen. In slechts een paar minuten tijd zijn vier auto’s op de bon geslingerd. € 360,- de gemeentekas in! Het is om flauw van te worden”, aldus Frits Wiegersma van Plaza Het Luifeltje.