Partij van de Arbeid zorgt alvast voor Formule 1 moment in Assen

DELEN

Assen – Hoe zet je Assen op pole position als lokale partij? Met het oog op de lobby die de noordelijke provinciën zijn begonnen om Nederland en specifiek Assen op de Formule 1 kalender te krijgen, gebruikt de PvdA in Assen daarvoor de Formule 1 en Ferrari als metafoor.

Prestaties
Tijdens de recente Formule 1 test in Spanje bleek Ferrari wederom in staat om baanbrekend werk te verrichten. Ferrari coureur Raikkonen was de snelste op de baan en de andere Ferrari, bestuurd door Vettel, schreef de meeste individuele kilometers op zijn naam.

Overeenkomsten en bruggetjes zijn makkelijk te maken. Vanaf 1946 (genoeg kilometers en trainingsuren) maakt de PvdA Assen onafgebroken deel uit van het college en is zij de grootste partij in de gemeenteraad van Assen. Genoeg kilometers en trainingsuren dus!

Zichtbaarheid
Om het podium te behalen moet je zichtbaar zijn, dat geldt voor de testdagen, trainingen maar zeker ook tijdens de verkiezingsrace. De afgelopen jaren heeft de PvdA flink wat tikken mogen ontvangen, dit werd vaak aan de zichtbaarheid en profilering verweten. Met dit in het achterhoofd trof de Asser fractie maanden geleden de eerste voorbereidingen om op een ludieke en gedurfde manier zichtbaar te worden in de gemeenschap en in te spelen op de actualiteit. Het moest iets zijn wat veel Assenaren bezig houdt en wat de inwoners/Assenaren weer of nog trotser op hun stad zou gaan maken.

Formule 1 in Assen
Op zaterdag 3 maart jongstleden was er een klein rood speelgoed autootje in een stol te bewonderen in het centrum van Assen en zaterdag 10 maart troffen Assenaren midden op het koopmansplein, een grotere rode trapauto aan. Zaterdag 17 maart vindt de ‘grande finale’ plaats van de 3 trapsraket van de PvdA in Assen, een echte Formule 1 wagen! Uiteraard is het een rode wagen van het merk Ferrari. Deze zeer exclusieve Ferrari V12 heeft 740pk en is in het verleden door Jean Alesi bestuurd tijdens Formule 1 races.

Kandidaat raadslid Wim Hammer
“de PvdA was één van de eerste partijen die binnen de gemeente Assen aandrong op een serieuze haalbaarheidsstudie naar de Formule 1. Daarnaast wil de PvdA meer reuring in de binnenstad. Ook wilden wij natuurlijk aantonen dat de PvdA echt wel tegen een stootje kan en met 2 banden buiten de baan, de race echt niet opgeeft. Wij gaan ervan uit dat de rode Ferrari veel Assenaren naar het koopmansplein brengt. Voor wat betreft de ontwikkelingen met betrekking tot komst van de Formule 1, wachten wij de onderzoeksresultaten geduldig af.”

Foto: M. Babtist

Door de decentralisaties komen er steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij de gemeente, en dus ook bij de gemeenteraad, te liggen. De PvdA adviseert iedereen om naar de verkiezingsmarkt te komen en je goed te laten informeren.

Kom zaterdag 17 maart naar het koopmansplein om het eerste Formule 1 moment van 2018 in Assen mee te maken!