Pas op bij goedkope zorgverzekering

DELEN
ASSEN – Wie een budgetpolis kiest, moet heel goed opletten of goedkoop uiteindelijk geen duurkoop wordt. De basisverzekeringen hebben wettelijk gezien dezelfde dekking, maar bij de goedkopere verzekeraars kunt u niet altijd bij elke medische instelling terecht.

Controleer de zorgverzekeraar

Controleer met welke ziekenhuizen de verzekeraar een contract heeft afgesloten en met welk ziekenhuis niet. In veel gevallen kunt u met een budgetpolis maar in een beperkt aantal instellingen terecht en moet u als u toch elders medische zorg krijgt, hiervoor bijbetalen. Er zijn verschillende sites waarop u zorgverzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Op ZorgkaartNederland vindt u waarderingen van anderen en kunt u zelf een waardering plaatsen over uw zorgverzekeraar.

In 2014 kozen 600.000 personen voor een budgetpolis. In dat jaar kreeg 4% te maken met een bijbetaling van gemiddeld 450 euro per jaar, zo meldt de Patiëntenfederatie NPCF. Zeker voor mensen die vaak een beroep doen op hun zorgverzekering kan dat leiden tot forse bijbetalingen. Goedkoop wordt dan toch duurkoop.

Collectieve zorgverzekering Assen

Een goede zorgverzekering is heel belangrijk, maar ook duur. Daarom heeft Werkplein Baanzicht een collectieve zorgverzekering afgesloten met Zilveren Kruis Achmea en Menzis. Hierdoor krijgt u korting op de premie.

U kunt deze collectieve zorgverzekering afsluiten als u inwoner bent van de gemeente Aa en Hunze, Assen of Tynaarlo en een netto inkomen heeft dat lager is dan 120 % van de bijstandsnorm, inclusief vakantietoeslag.

Meer informatie over deze collectieve zorgverzekering? Klik hier!