Pas op voor ongewenste sms-berichten

DELEN
ASSEN – Aanbieders van sms-diensten moeten zich aan regels houden. In de sms-gedragscode staan afspraken tussen de aanbieders van sms-diensten, sms-dienstverleners en telefoonaanbieders. Bijvoorbeeld over aan- en afmelding voor sms-diensten.

Dat dit veelal niet gebeurt blijkt uit diverse meldingen die op onze redactie zijn binnen gekomen over de sms-diensten van Vovivooo. De personen achter deze dienst ne zelfs een heuse website zijn gesitueerd in Zuidoost-Azië. Via een sms of via mail of Facebook wordt gepromoot dat je iets kunt winnen. Wat je kunt winnen is niet geheel duidelijk, maar wel dat je voor deze ‘dienst’ € 12, – per week en éénmalig € 3, – betaald om gebruik te maken van de diensten van Vovivooo. In sms-jes geeft men aan dat afmelden mogelijk is, maar diverse bronnen melden dat dit geen enkele effect heeft en de sms-en blijven komen.

Wat kan ik doen tegen ongewenste sms-diensten?

Een sms-dienst is een dienst waarbij u op uw mobiele telefoon sms-berichtjes krijgt. Bijvoorbeeld met uw dagelijkse horoscoop of het weer. Een sms-dienst is altijd een betaalde dienst. U krijgt deze berichtjes omdat u een keer iets hebt aangevraagd via sms, bijvoorbeeld een ringtone of iemand heeft u nummer ingevuld via een zogenaamde winactie etc.

Telefoonnummer blokkeren voor ongewenste sms-berichten en diensten

U kunt uw telefoonnummer laten blokkeren voor alle betaalde premium sms-diensten via PayInfo.

Klacht indienen

Een klacht over ongewenste sms-berichten (spam) kunt u ook indienen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dit kan via Spamklacht.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen