Pas op voor zogeheten FBI virus op uw telefoon

Attentie! Uw telefoon wordt geblokkeerd om veiligheidsoverwegingen!

DELEN
Pas op voor zogeheten FBI virus op uw telefoon
ASSEN – Regelmatig duiken er op social media weer berichten op van het zogeheten FBI virus. Een bericht verschijnt uit het niets op uw telefoon met de mededeling: “Attention! Your phone has been blocked up for safety reasons” of “Attentie! Uw telefoon wordt geblokkeerd om veiligheidsoverwegingen”.

Het gaat hier om een virus dat uw toestel is binnen geslopen. Het wordt gecategoriseerd als ransomware, want het versleutelt bepaalde bestanden en vraagt u geld te betalen om deze terug te kunnen openen. Het is ook gekend als een Trojan Kolar malware en als uw smartphone erdoor is geïnfecteerd, dan zal u een bericht zien zoals in de eerste alinea is omschreven.

Dit virus reist door het internet langs geïnfecteerde websites. Als u een verdacht uitziende website bezoekt en u wordt aangeboden om een videospeler te installeren, doe dit niet. Het is mogelijks FBI android ransomware. Dit virus kan enkel aan uw smartphone of tablet toegevoegd worden als u uw beveiligingsinstellingen hebt aangepast en de installatie van apps via onbekende bronnen hebt toegestaan, want het FBI android virus is niet beschikbaar in de Google Play Store. Het kan ook geïnstalleerd worden in plaats van een legitiem uitziend programma, bijvoorbeeld een Adobe Flash Player update. Als u een infectie door FBI android ransomware wil vermijden, is het een goed idee zeer voorzichtig te zijn tijdens het browsen door middel van uw mobiel toestel – vermijd verdacht uitziende websites.

Het FBI virus en tips

Het FBI Android virus is een recenter versie van de Koler malware, welke iets minder dan een jaar geleden ontdekt werd. Net zoals andere versies van deze dreiging wordt het verspreid via nep berichten die mensen aanbieden om hun Adobe Flash Player, Java of gelijkaardige programma’s bij te werken. Zulke advertenties worden meestal getoond op illegale sites maar ze kunnen ook op legale sites opduiken die gehackt werden door de eigenaars van de Android ransomware. Natuurlijk kan je ook geïnfecteerd worden via besmette e-mail bijlagen, blijf dus weg van verdachte mails die actief aanbieden om hun bijlagen te downloaden.

Aangifte politie?

Tweet FBI VirusIndien uw toestel is besmet kunt u geen aangifte doen bij de politie. De politie adviseert slachtoffers van ransomware echter om niet te betalen. Er zijn immers manieren om het virus van uw computer te verwijderen. Ook van het betalen van losgeld voor cryptoware is de politie geen voorstander. Volledige ontsleuteling vindt meestal niet plaats en door te betalen worden juist nieuwe aanvallen uitgelokt.

Verwijderen FBI virus op uw telefoon

Herstart je Android apparaat in Veilige Modus

1. Druk voor een paar seconden op de aan/uit knop tot je een menu te zien krijgt. Klik op Schakel Uit.

2. Zodra je een dialoogvenster te zien krijgt dat aanbied om je Android op te starten in Veilige Modus, selecteer je deze optie en dan OK.

Als dit niet werkt voor jou, schakel dan gewoon je apparaat uit en weer aan. Zodra het actief wordt moet je proberen om  Menu, Volume Omlaag, Volume Omhoog of Volume Omlaag en Volume Omhoog samen in te drukken en te ingedrukt te houden om de Veilige Modus te zien.

Verwijder de kwaadaardige app. Het FBI Android virus kan zich verstoppen onder BaDoink, Video Player, Network Driver System, Video Render, ScarePakage en andere verdachte namen.

1. In de Veilige Modus, ga je naar Instellingen. Daar klik je op  Apps of Application manager, dit kan verschillen naargelang je apparaat.

2. Zoek hier naar de bovenvermelde kwaadaardige app(s) en verwijder ze allemaal.

Als dit niet lukt geef dan een verzonnen 15 cijferige code van een MoneyPak Xpress Packed voucher in wat gevraagd wordt door het FBI android virus of volg deze stappen.

1. Ga naar Instellingen -> Beveiliging. Selecteer hier Apparaat Beheerders.

2. Zoek hier naar de bovenvermelde kwaadaardige app(s) en vink het uit

3. Om de verwijdering van het FBI Android virus te voltooien, selecteer je Deactiveren en OK


2Divorce Assen


Bowlen in Assen