Patiënten cardiologie en hartbewaking WZA verhuizen

DELEN

Komend weekeinde verhuizen patiënten en medewerkers van de verpleegafdeling cardiologie en de hartbewaking (CCU) naar een compleet gemoderniseerde afdeling (C2). Vanaf maandag 5 januari is daarmee alle cardiologische zorg op één plek te vinden.

“ Na een halfjaar ruimtegebrek door de tijdelijke samenvoeging van verpleegafdelingen is het voor A2, B2 en C2 erg fijn dat de verbouwing voorbij is” Klaasje van der Laan

Tot nu toe hoorde de Hartbewaking van het WZA bij de afdeling Intensive Care. Als gevolg van nieuwe eisen aan een dergelijke afdeling én omdat de operatie-afdeling ruimtegebrek had, is de Hartbewaking, ook wel cardio care unit of CCU genoemd, nu verplaatst naar de cardiologische afdeling C2. Hiervoor is het achterste gedeelte van de C2 volledig vernieuwd.

Hoofd verpleegeenheid Klaasje van der Laan is blij: “Na een halfjaar ruimtegebrek door de tijdelijke samenvoeging van verpleegafdelingen is het voor A2, B2 en C2 erg fijn dat de verbouwing voorbij is. Maar het ongemak was voor een héél goed doel. Vanaf aanstaande maandag is alle cardiologische zorg op één plek te vinden: hartbewaking, telemetrie, dagopnames van mensen die bijvoorbeeld een pacemaker of hartkatheterisatie hebben gehad, en de zorg voor overige hartpatiënten. Deze verandering komt echt ten goede aan de patiënt.”

De patiënten en bezoekers die dit weekend te maken krijgen met de verhuizing, worden door de afdelingsmedewerkers geïnformeerd over de gang van zaken.