Persconferentie MotoGP en vooruitblik

DELEN

ASSEN – Tijdens de gebruikelijke persconferentie van de toppers uit de MotoGP-klasse, voorafgaande aan de eerste trainingsdag, lieten alle coureurs weten op het prachtige circuit van Assen vooral te vrezen voor de onzekere factor weer. Valentino Rossi weet dat hij het maximale uit de trainingen moet gaan halen om bij de kwalificatie verder naar voren te eindigen. Vooral het halve uurtje rust tussen Q1 en Q2 is voor hem erg lastig.

Marc Marquez gaat dit weekend in Assen het frame van vorig jaar gebruiken om betere resultaten te bereiken, nadat een test met dit frame na Barcelona hem een goed gevoel gaf. Jorge Lorenzo voelt zich heel fit. De Spanjaard hoopt op een droge race. Bradley Smith als snelste starter van het GP-gezelschap verklapte zijn geheim: veel lef “and big balls”.

Trainingen en kwalificaties

De donderdag staat geheel in het teken van de trainingen in alle klassen, met een kwalificatie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup en de Dutch Supersport aan het eind van de dag. De Moto3 bijt om negen uur het spits af met een training van veertig minuten, gevolgd door MotoGP en Moto2 met elk drie kwartier trainingstijd. De Red Bull Rookies mogen rond het middaguur een half uurtje op de baan, waarna om 13.10 uur de tweede trainingssessies van alle klassen van start gaan. De kwalificaties beginnen om kwart voor vijf.